L'aigua, l'art i la música inunden el carrer Sant Jaume en el primer dia de festes
Actualitat | 26 de juliol de 2019

Lara López
Aquest dijous el carrer Sant Jaume va donar el tret de sortida a la 174a edició de les seves festes, enguany ambientades en la festivitat mexicana del Dia dels morts. La via, cases i balcons d'aquest cèntric carrer han estat decorats pels veïns amb motius de calaveres, esquelets, ‘mariachis’, instruments o icones de la cultura mexicana com Frida Kahlo. L'artista rubinenc Pep Borràs explica que els veïns han escollit aquesta temàtica, ja que "és acolorida i dona molt joc per la decoració, a més d'estar de moda gràcies a l'èxit de la pel·lícula Disney 'Coco'.

Les festes, sota el lema 'Muertitos per la festa', van reunir a centenars de rubinencs i rubinenques durant la jornada de dijous, que va comptar amb diverses activitats familiars. Després de la missa de difunts celebrada al matí a l'església de Sant Pere, la celebració al carrer Sant Jaume va començar amb una xocolatada popular i un Correaigua amb el Bòjum, l'elefant blau germà del Bòdum creat per Les Anades d'Olla.
El primer dia de festa es va tancar amb una cantada d'havaneres i rom cremat amenitzada pel grup Arjau.
Les activitats van continuar divendres amb una orxatada popular a la tarda i el tradicional sopar de germanor amb l’actuació de Malakatones. Tot i que van caure quatre gotes, el concert es va poder realitzar i va ser un èxit de públic, que no només va ballar sinó que alguns es van animar a pujar a l’escenari i cantar amb el grup.
Aquest dissabte a les 18 h tindrà lloc un taller de catrines de ganxet, màscares i maquillatge ‘Muertitas’, amb la col·laboració de Bicho Malo. Ja a les 21 h tindrà lloc la popular botifarrada i a les 23.30 h les actuacions del grup The Killing Hits i del Dj El Calamar i selector Rude Lerdo.

Les festes continuaran diumenge a les 12 h amb un vermut musical de jazz i bossanova amb Anna Luna Quartet. A les 19 h serà el moment d’una audició de sardanes amb la col·laboració del Foment de la Sardana. L’audició anirà a càrrec de la Cobla Contemporània. Finalment, una sessió de cinema a la fresca amb la pel"lícula ‘Coco’, amb el suport de la Biblioteca, clourà la programació d’enguany de les festes de l’històric carrer.

Exposició ‘Raska Yus’
Una de les tradicions d'aquest esdeveniment és l'exposició col·lectiva de 14 artistes locals ambientada també en la temàtica del Dia dels Morts. L'organitzador de la mostra i escultor Pep Borràs destaca que, per primer cop en 20 anys d'exposició, "hem aconseguit que hi hagi més dones que homes, amb 6 homes i 8 dones, que van recuperant el seu espai". Els artistes participants són Miquel Mas, Anna Tamayo, Sergi Marcos, Carme Llop, Cuchu, Miqui Méndez, Sandra Bea, Quim Conca, Rosa Roselló, Montsino, Pepe Farrés, Flora Garciai Anna Roset. La mostra combina vàries disciplines com escultura, pintura, dibuix, il·lustració o collage. Els artistes sempre preparen l'exposició amb un mes d'antelació, en conèixer la temàtica del carrer.
La mostra 'Raska Yus' es podrà visitar fins al 28 de
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre