Èxit aclaparador de participació en les festes del carrer Sant Jaume dedicades al Dia dels Morts
Cultura | 29 de juliol de 2019

Lara López
L'emblemàtic carrer s'ha omplert de gent durant els quatre dies de festa. / J. A. Montoya
La 174a edició de les festes del carrer Sant Jaume seran recordades per ser una de les edicions més multitudinàries de tota la seva història. Des de dijous i fins aquest diumenge, milers de persones s'han apropat al cèntric carrer rubinenc per gaudir de les diferents activitats programades. Roger Monterde, president de l'Associació d'Animació Cultural del carrer Sant Jaume, afirma que estan molt satisfets i sorpresos amb la gran afluència de públic d'enguany a totes les activitats. "Estem molt contents perquè, cada vegada més, la gent de Rubí es fan seves les festes del carrer Sant Jaume" – diu Monterde.

El punt àlgid de les festes es va viure dissabte a la nit, quan es va celebrar la botifarrada popular i el concert de The Killing Hits. Centenars de persones van gaudir del sopar i de les versions esbojarrades de clàssics del pop i rock de la banda rubinenca, que, una vegada més, es va posar el públic a la butxaca. La nit es va allargar fins ben avançada la matinada gràcies a la sessió musical de DJ El Calamar i selector Rude Lerdo.

Enguany la decoració del carrer estava ambientada en el Dia dels Morts mexicà. "Hi ha alguna cosa especial en aquesta tradició mexicana que ha fet que la gent s'hi enganxés molt, gràcies en part també a la recent pel·lícula 'Coco' – afirma el president de l'entitat. La decisió de triar aquesta temàtica va ser fàcil per l'estima dels veïns a Mèxic i a aquesta celebració especial, que han aprofitat també pel color i el joc que donava per la decoració. A més, els veïns han volgut fer un especial homenatge als seus familiars morts i els veïns que ja no hi són.

Un grup de 50 veïns van col·laborar enguany en l'elaboració de tot el decorat, reunint-se en hores lliures i reciclant material d'altres edicions, que van enllestir en tres setmanes. Una de les principals atraccions del carrer va ser una guitarra gegant de més de quatre metres d'alçada decorada amb motius naturals i musicals, amb un altar d'homenatge a icones de la cultura mexicana. L'artífex de l'obra és Xavier Cots, veí del carrer i expresident de l'entitat organitzadora.

L'impacte de les fotos i vídeos compartits pels veïns a les xarxes socials ha estat molt gran, ja que gràcies a ell aquest any s'han acostat a Rubí persones d'altres ciutats properes atretes per la decoració i la temàtica del colorit Dia dels Morts.

Altres activitats destacades van ser la xocolatada i el Correaigua amb el Bòjum i el concert d'havaneres d'Arjau. També el sopar de germanor va omplir el carrer, així com el concert de Malakatones, que va fer participar el públic, i va animar la nit de divendres. Els tallers de catrines, màscares i maquillatge de Bicho Malo; la botifarrada popular, el vermut musical amb el grup Anna Luna Quartet, l'audició de sardanes amb la Cobla Contemporània i la projecció de la pel·lícula Disney 'Coco', ambientada en la festivitat mexicana, han estat altres activitats amb molta participació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos