Rubí s’adherirà a la Xarxa de Municipis LGTBI
Actualitat | 29 de juliol de 2019

REDACCIÓ
En el marc de la Festa Major, es van organitzar activitats de celebració del Dia LGTBI. / El Gra
Rubí formarà part de la Xarxa de Municipis LGTBI. Es tracta d’una agrupació de localitats compromeses des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere, i convençudes de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i de defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere amb igualtat d'oportunitats.

En la sessió plenària d’aquest juliol, el Ple va donar llum verda a l’adhesió de la nostra ciutat a aquesta xarxa, arran d’una proposta de Veïns per Rubí (VR), que va comptar amb el suport de tots els grups, i que es va presentar al plenari en forma de moció de Junta de Portaveus.

L’acord també contempla fomentar la igualtat i el dret de totes les persones a la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual i articular respostes preventives davant de possibles actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia que tinguin lloc a la ciutat. A més, recull el compromís de fomentar l’associacionisme LGTBI, i començar a treballar en la creació del Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, sexual i de gènere mitjançant un acord signat amb el Departament de Treball, Afers socials i Famílies a través de la Direcció General d’Igualtat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
Una vintena de persones recullen el certificat d’acollida