Endesa renova la subestació de Rubí per millorar el servei al Vallès i al Baix Llobregat
Actualitat | 6 d'agost de 2019

REDACCIÓ
Un dels nous equips instal·lats d'última generació. / Foto Endesa
Endesa ha invertit 100.000 euros per reformar tecnològicament la subestació de Rubí, al polígon Can Jardí, amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric a 28.056 clients repartits entre vuit municipis del Vallès Occidental i del Baix Llobregat.

Segons fonts de la companyia, l’actuació ha consistit a substituir els equips encarregats de protegir un dels transformadors de la instal·lació per uns de nova tecnologia, avançada i d’última generació. Aquests dispositius són els responsables de desconnectar el transformador, com a mesura preventiva, en cas de produir-se qualsevol pertorbació aliena a la xarxa, com, per exemple, condicions meteorològiques adverses, vandalisme o impactes d’elements estranys.

Alhora, s’augmenta la seguretat i la informació del subministrament elèctric i la seva solidesa, ja que es pot reconnectar a distància o automàticament quan la pertorbació desapareix.

Així, amb aquest tipus de treballs, que han acabat recentment, el subministrament que ofereix la instal·lació elèctrica es dota d’unes major característiques tècniques i de seguretat, fet que comporta una millora substancial en la fiabilitat del servei, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents.
Aquesta actuació beneficiarà els municipis d’Abrera, Castellbisbal, Molins de Rei, El Papiol, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Terrassa.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos