L’ACA destina 7 milions d’euros en millorar la depuradora de Rubí
Actualitat | 22 d'agost de 2019

REDACCIÓ
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà més de 7,1 milions d’euros en la remodelació, ampliació i millora de la capacitat de tractament de la depuradora de Rubí.

L’actuació està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-2021) i servirà per millorar la capacitat de la planta, adaptant-se a les necessitats actuals i futures, i la qualitat de l’aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat. Ja s’ha iniciat la licitació d’un contracte per la redacció del projecte constructiu, que prendrà com a punt de partida un avantprojecte que es va dur a terme el 2017.

La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 km de xarxa de col·lectors. És l’encarregada de sanejar les aigües residuals de Rubí i Sant Cugat. Al Vallès Occidental, hi ha 27 depuradores que tracten les aigües residuals generades pel 99% de la població.
La depuradora tracta les aigües residuals de Rubí i Sant Cugat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
Arrenca la nova temporada de cursos i taller en el CRAC