Soroll i incivisme
Durant aquest estiu, veïns de diverses places de la ciutat han alçat la veu per queixar-se contra el soroll i l’incivisme que hi ha als carrers durant les nits, majoritàriament per part de grups de joves. Es tracta d’un tema que no és nou, però que ha acabat amb la paciència d’alguns veïns, concretament els de la plaça de Montserrat Roig i els de la plaça de la República, que han fet públic el seu malestar.

De fet, no només es queixen pel soroll a les nits, que els impedeix el descans, sinó que també lamenten que alguns d’aquests grups fan malbé el mobiliari urbà i fins i tot intimiden el veïnat. Tenint en compte que Rubí té un dèficit important d’efectius de la Policia Local, la presència policial acostuma a ser més aviat escassa durant les nits, a vegades amb una única patrulla per cobrir totes les necessitats de la ciutat i això provoca una sensació de desemparament i d’impotència als afectats.

Però el cert és que la solució no hauria de passar únicament per incrementar el patrullatge per aquestes zones conflictives de la ciutat, sinó que calen altres mesures. Per exemple, algunes d’aquestes places es podrien tancar a les nits, com ja es fa amb algunes altres places de la ciutat, com ara la d’Estanislau Figueras.

Però fonamentalment, el que cal és una bona política de prevenció. Un dels fets més alarmants relacionat amb aquesta problemàtica és que a vegades es tracta de grups de menors que consumeixen alcohol i altres substàncies. Es tracta d’infants que beuen al carrer i que protagonitzen actes d’incivisme i quan això succeeix significa que darrere d’aquestes actituds hi ha un problema social que no estem abordant de la forma correcta.

A banda d’això, també cal ser conscients que Rubí pateix un dèficit important d’oci juvenil que, en part, també els empeny a buscar l’oci al carrer, un fet incompatible amb el descans dels veïns. No és un problema senzill ni fàcil d’abordar, però cal començar a pensar sobre què es pot fer per evitar-ho i sobretot què es pot fer per prevenir-lo.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Assemblea oberta per impulsar el moviment ‘Fridays for future’ a Rubí
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
L’Ajuntament amplia l’skatepark de Can Sant Joan