L’Ajuntament destina més de 100.000 euros a la cooperació internacional
Actualitat | 3 de setembre de 2019

MARTA CABRERA
L’Ajuntament de Rubí va destinar 102.580 euros a la cooperació internacional durant el 2018, un 0,1% del pressupost del consistori. Un total de sis entitats van aconseguir subvencions per projectes de cooperació, la majoria a l’Àfrica, però també a l’Amèrica del Sud i a Àsia.

En països de l’Àfrica es destinen 69.580 euros, dividits gairebé proporcionalment en quatre països: Mali, Sierra Leone, el Senegal i Moçambic. Dos dels projectes estan relacionats amb millorar la vida de les dones. És el cas del projecte de Mali, que treballa directament amb les dones del Cercle de Yelimané per millorar les seves capacitats tècniques i econòmiques amb una dotació de 15.580 euros gestionada per l’Associació Catalana per la Pau. I també el de Sierra Leone, que amb 18.000 euros vol millorar les xarxes socials per reduir els problemes de salut sexual i reproductiva a les zones rurals de les comarques de Wara Bafodia, Nieni i a la ciutat de Cabala. En aquest cas, Metges del món és l’entitat encarregada de tirar endavant el projecte.

L’Assemblea de Cooperació per la Pau ha rebut 18.000 euros per millorar les condicions de seguretat alimentària i ingressos de 25 persones i les seves famílies a Ouonk, al Senegal, mentre que a Moçambic, Arquitectura Sense Fronteres ajudarà, amb 18.000 euros, a la construcció d’un disseny participatiu de l’espai urbà, especialment en relació a l’accessibilitat universal i la seguretat per a col·lectius vulnerables a Inhambane.

Pel que fa als projectes a l’Amèrica del Sud, l’Ajuntament ha destinat 18.000 euros a l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres per empoderar les comunitats i juntes d’aigua per la presa de decisions sobre la gestió de l’aigua a Orellana.

Per últim, s’han destinat 15.000 euros a la Fundació Vicente Ferrer per promoure el dret a la salut sexual i reproductiva a Anantapur, a l’Índia.
Un dels projectes està relacionat amb la millora de les condicions de vida de les dones a Mali.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons
CCOO convoca una manifestació aquest dissabte per la continuïtat de Continental a Rubí
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
Marina Gómez guanya la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de gimnàstica artística
Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat
La Sala acull dissabte el festival benèfic Nochebuena para todos’