Augment important de l’atur a Rubí durant l’agost
Economia | 4 de setembre de 2019

REDACCIÓ
L’atur ha augmentat de forma significativa durant el mes d’agost a la ciutat, seguint la tònica general que s’acostuma a donar coincidint amb aquest període de l’any. Segons les dades del Departament d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el nombre de persones inscrites a les llistes de demandants de feina a Rubí és de 4.653, 145 més que el juliol. Tot i això, les dades interanuals no són del tot negatives, ja que durant l’agost del 2018, hi havia 4.711 persones inscrites al registre d’aturats.

El creixement que ha experimentat l’índex de l’atur a Rubí coincideix a la pràctica majoria dels municipis del Vallès Occidental, on municipis com Terrassa (558), Sabadell (455), Sant Cugat (181), Cerdanyola (124), Montcada i Reixac (122) o Ripollet (115) han patit un augment significatiu. Aquestes dades es tradueixen en un augment d’aturats a la comarca de 2.227 persones respecte al darrer mes de juliol.

A Catalunya, la tendència és similar, ja que ha tancat l’agost amb 12.588 persones més inscrites a l’atur, el que significa que ara mateix hi ha 371.418 persones al territori que busquen feina i no en troben, sent la comunitat autònoma que més pateix aquest augment.

Pel que fa a l’estat espanyol, hi ha 212.984 persones més a l’atur que durant el període anterior i per tant, actualment hi ha 3,06 milions d’aturats, el que significa que és un dels agostos més dolents en els darrers anys en relació amb l’ocupació.
El tancament de l'agost no ha estat bo pel que fa a l'ocupació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons
CCOO convoca una manifestació aquest dissabte per la continuïtat de Continental a Rubí
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
Marina Gómez guanya la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de gimnàstica artística
Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat
El taco de pota blava del restaurant Villamalquerida, escollida per votació popular com la millor proposta de ‘De tapes per la Fira’