Augment important de l’atur a Rubí durant l’agost
Economia | 4 de setembre de 2019

REDACCIÓ
L’atur ha augmentat de forma significativa durant el mes d’agost a la ciutat, seguint la tònica general que s’acostuma a donar coincidint amb aquest període de l’any. Segons les dades del Departament d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el nombre de persones inscrites a les llistes de demandants de feina a Rubí és de 4.653, 145 més que el juliol. Tot i això, les dades interanuals no són del tot negatives, ja que durant l’agost del 2018, hi havia 4.711 persones inscrites al registre d’aturats.

El creixement que ha experimentat l’índex de l’atur a Rubí coincideix a la pràctica majoria dels municipis del Vallès Occidental, on municipis com Terrassa (558), Sabadell (455), Sant Cugat (181), Cerdanyola (124), Montcada i Reixac (122) o Ripollet (115) han patit un augment significatiu. Aquestes dades es tradueixen en un augment d’aturats a la comarca de 2.227 persones respecte al darrer mes de juliol.

A Catalunya, la tendència és similar, ja que ha tancat l’agost amb 12.588 persones més inscrites a l’atur, el que significa que ara mateix hi ha 371.418 persones al territori que busquen feina i no en troben, sent la comunitat autònoma que més pateix aquest augment.

Pel que fa a l’estat espanyol, hi ha 212.984 persones més a l’atur que durant el període anterior i per tant, actualment hi ha 3,06 milions d’aturats, el que significa que és un dels agostos més dolents en els darrers anys en relació amb l’ocupació.
El tancament de l'agost no ha estat bo pel que fa a l'ocupació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa