Endesa vol que l’Ajuntament pagui el 50% del deute de les famílies vulnerables
La companyia amenaça de tallar la llum a partir de l’1 d’octubre
Actualitat | 5 de setembre de 2019

REDACCIÓ
La companyia elèctrica Endesa ha reclamat a l’Ajuntament de Rubí que pagui el 50% del deute que tenen amb la companyia les famílies vulnerables de la ciutat. Es tracta d’una demanda que va realitzar a principis d’agost al consistori, així com a molts altres municipis de Catalunya. De fet, més que una demanda és pràcticament una amenaça, ja que Endesa va dir que tallaria la llum a partir de l’1 d’octubre a aquestes famílies si l’administració no es fa càrrec de la meitat del deute.

La Generalitat de Catalunya ha afirmat que l’empresa no pot tallar la llum a aquestes persones, ja que la llei ho prohibeix i si ho fa haurà de fer front a sancions econòmiques.

El dimecres es va produir una trobada convocada per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, de tots els alcaldes per abordar aquesta qüestió i tranquil·litzar els batlles.

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha assegurat que “a Rubí no es produirà cap tall de subministrament elèctric”. La màxima responsable municipal ha afegit que totes les institucions, conjuntament amb les entitats que van impulsar la ILP, es coordinaran per aconseguir arribar a un acord amb Endesa: “Ens hem reunit per tirar endavant un conveni que serveixi per abordar aquesta situació com a país. Creiem que en una situació com l’actual la resposta ha de ser conjunta i unitària”.
Els alcaldes de la província de Barcelona es van reunir dimecres per tractar el problema. / Diputació
El deute afecta unes 300 famílies de la ciutat
Segons ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, a Ràdio Rubí, la situació afecta gairebé unes 300 famílies de la ciutat per uns impagaments que estan al voltant dels 300.000 euros. Segons les exigències d’Endesa, el consistori hauria de fer un pagament de 150.000 euros per fer-se càrrec de la meitat del deute. El consistori, com han fet altres ajuntaments, ha contrastat la informació facilitada per la companyia, ja que incloïa diferents tipologies.

L’Ajuntament va iniciar a finals del 2018 la campanya No et quedis a les fosques informant a la ciutadania que les empreses no poden tallar la llum si les famílies acrediten a Serveis Socials que no poden afrontar els pagaments.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats