Torna la festa a Rubí amb Sant Roc
Cultura | 6 de setembre de 2019

REDACCIÓ
La Festa Major petita de Sant Roc ja és aquí. La cultura popular i tradicional impregnarà els carrers de la ciutat entre avui i diumenge amb activitats dirigides a tots els públics i amb ganes de tornar a portar la festa a la ciutat després de l’estiu.

La 8a Trobada de les Bèsties de Foc i la tradicional Retrobada després de l’Estiu seran les principals activitats d’aquest divendres al vespre, que donaran pas al concert de Malparits i a la clàssica Xerricada Popular, el tradicional concurs de veure a galet amb porró.

Com és habitual ja fa uns quants anys, la plaça del Doctor Guardiet es convertirà en centre neuràlgic de la festa, especialment perquè acollirà la Fira de productes d’arrel tradicional catalana i la Fira del Vermut, que arriba a la tercera edició. També hi haurà diversos tallers familiars al matí.

La remullada amb el Bòjum, els vermuts musicals i les visites al rellotge del campanar de l’església de Sant Pere són algunes de les activitats més destacades del matí de dissabte.

Ja al vespre, quan afluixi la calor, hi haurà la missa de Sant Pere, els Versots a càrrec de les colles de diables locals i l’espectacle de foc i dansa de Les Bruixes d’Arrel. La nit es tancarà amb un sopar a la fresca i el ball de nit de la Societat Sant Antoni Abat a càrrec d’Allioli.

El darrer dia de Sant Roc, diumenge, començarà ben aviat amb la Tronada, que recorrerà els carrers del centre. La tercera Passejada d’imatgeria local serà l’activitat més destacada del matí, amb més d’una desena d’entitats participants, que anirà seguida d’una actuació castellera, amb els Castellers de Rubí i de Roquetes.

A la tarda, hi haurà la Tabadala de Sant Roc i el Correfoc Infantil, a més de l’audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Mediterrània, i la cantada d’havaneres, durant la qual es repartirà rom cremat.
(Totes les activitats les podeu consultar a l’agenda d’activitats de la pàg. 20)
El Bòjum remullarà la Festa de Sant Roc. / Arxiu-Cèsar Font
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons
CCOO convoca una manifestació aquest dissabte per la continuïtat de Continental a Rubí
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
Marina Gómez guanya la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de gimnàstica artística
Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat
El taco de pota blava del restaurant Villamalquerida, escollida per votació popular com la millor proposta de ‘De tapes per la Fira’