Niedziela Raluy: “Per a mi el circ no és un sacrifici perquè és un estil de vida”
Cultura | 6 de setembre de 2019

Lara López
El Circ Raluy Legacy torna a Rubí del 12 al 22 de setembre amb la segona part de l’espectacle #THEMAGICFORMULA. Niedziela Raluy, jove artista especialitzada en acrobàcies de la cinquena generació d’aquesta exitosa família catalana del món de l’espectacle ha conversat amb Diari de Rubí.

-És el segon any de gira de l’espectacle #THEMAGICFORMULA. Quines són les novetats de l’espectacle en aquesta nova gira?
-Aquesta és la segona part de l’espectacle, una nova versió millorada i amb moltes noves incorporacions a la companyia, números canviats i alguna cosa que pot sorprendre el públic.

-Enguany teniu noves incorporacions: Pietro Vicentini i el trio Higher Flight. Com ha estat l’adaptació d’aquests nous artistes a la família?
-L’adaptació ha estat molt bona. Ells es van incorporar al juny, quan vam començar a entrenar pel nou espectacle. En Pietro Vicentini és un pallasso que no havia treballat mai Europa i ve per primera vegada a Catalunya. Porta un humor molt actual i un número més teatral, ja que té trajectòria en aquest àmbit. És un artista molt complet: canta, balla i fins i tot fa malabars.
D’altra banda, els Higher Flight fan barres fixes en un trio artístic, són atletes amb una forma física espectacular que portaran risc i un espectacle molt visual.

-Hi ha alguna novetat en el número de monocicles que feu la teva germana Emily i tu?
-És una versió millorada del mateix espectacle de monocicles, aquest any tenim alguna novetat per fer-lo més espectacular. Les dues pugem a uns monocicles fins als 5 metres d’alçada, un número de cert risc i amb molt joc d’equilibris.

-Quins números artístics has fet durant la teva trajectòria professional a banda del monocicle?
-L’any passat vam fer el número de filferro, que consisteix en caminar damunt d’una corda, sobre un fil a bastant alçada. Anteriorment feia un número de patinatge acrobàtic que es va fer popular al programa televisiu ‘Got Talent’.

-Tens interès en aprendre o dedicar-te a noves disciplines dins del món del circ en un futur?
Sí, de fet ja estem pensant en la nova producció de l’any vinent, que esperem que sorprengui molt al públic. L’espectacle estarà completament renovat, amb nova plantilla. La gent de la casa, com la meva germana i jo, canviarem completament de disciplina i no ens reconeixereu. Serà un número en l’aire, ja ho veureu!

-Com a artista de circ, fins a quin punt has de sacrificar la teva vida personal?
-Per a mi el circ no és un sacrifici perquè és un estil de vida. Jo visc al circ, hi treballo, el meu entorn està format per artistes del circ. Com ho he fet tota la vida, no he viscut el sacrifici de deixar una cosa per una altra. Però a vegades és difícil aquest estil de vida, ja que t’has de moure de poble en poble, deixar els amics i la gent que coneixes, perquè no tens a la gent que voldries a prop.

-Què és el que t’emportes de la teva trajectòria com a artista de circ?
-El món del circ et permet conèixer un munt de gent a diferents ciutats i països, parlar molts idiomes. A la companyia tenim gent de 20 nacionalitats diferents, som una gran família. Això et permet tenir una ment molt oberta. També m’agrada la part artística, dir coses en els números que fas, és un món diferent!
L’acròbata Niedziela Raluy. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats