Més d’11.000 alumnes rubinencs començaran el nou curs escolar
Actualitat | 6 de setembre de 2019

REDACCIÓ
El curs escolar 2019-2020 arrencarà el 12 de setembre amb 11.471 alumnes rubinencs que cursaran l’educació obligatòria, segons les dades de la matriculació provisionals. 8.109 estudiants assistiran a centres públics, mentre que 3.362 ho faran en escoles concertades. Per la seva banda, 712 infants cursaran P3 i 854 iniciaran la Primària.

En relació amb els ensenyaments postobligatoris, és a dir Batxillerat i Cicles de Formació Professional, l’Ajuntament de Rubí calcula que estudiaran als centres públics de la ciutat un miler de joves. De la seva banda, les escoles bressol municipals La Lluna, La Bruna i Sol, solet mantenen l’oferta de 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre.

Una de les novetats destacades del nou curs escolar és la posada en funcionament de l’institut-escola Teresa Altet, amb dos grups de 1r d’ESO provinents de 6è de Primària de la mateixa escola. També destaca la incorporació d’una nova línia a l’Escola del Bosc.

Precisament sobre aquesta escola, el regidor del Servei d’Infància i Educació, Víctor García, ha explicat que el consistori té converses amb la Generalitat per tal que l’Ajuntament “aporti el pressupost necessari per a la construcció de l’escola”, tot i que, per ara, creu que és “un camí que portarà el seu temps”.
Els escolars rubinencs tornen a l’escola el 12 de setembre. / Arxiu
Inauguració del nou curs escolar a Castellbisbal
Com és habitual durant els darrers anys, el curs es va obrir de forma simbòlica amb un acte conjunt de les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal, concretament a l’Auditori d’Els Costals de Castellbisbal.

A la trobada, hi van assistir l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, el regidor d’Infància i Educació de l’Ajuntament de Rubí, Víctor García, i l’inspector en cap del Vallès Occidental, Joan Lluís Forcada. El regidor rubinenc va donar la benvinguda al nou curs encoratjant el professorat a seguir fent la seva tasca: “Tot i els anys d’experiència, teniu intacta la il·lusió per començar un nou curs, perquè sou conscients que teniu a les vostres mans un material molt sensible”.

Playà, per la seva banda, espera que sigui un curs “tranquil” i insisteix que els ajuntaments s’han d’implicar més amb les escoles: “Hem de contribuir a generar un entorn més enllà de les aules que també incideixi directament i positivament en l’educació dels estudiants”.

L’acte inaugural del curs va incloure la conferència Combatem les ‘fake news’ des de l’escola del segle XXI, a càrrec de Nereida Carrillo, periodista i directora en Comunicació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats