Programa d’orientació laboral per a persones discapacitades
Economia | 10 de setembre de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma i el Servei de Diversitat Funcional, impulsa a Rubí el programa Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport (SIOAS). Es tracta d’un programa que facilita l’atenció individualitzada i l’orientació a persones amb algun tipus de discapacitat física, intel·lectual o sensorial, amb certificat superior al 33% amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari.
El programa es concreta a Rubí a través d’un conveni que el consistori ha signat amb la Fundació Grupo Hada que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb discapacitat a diferents municipis del Vallès Occidental.

La posada en marxa del servei s’emmarca en el Pla d’Atenció a les Persones amb Diversitat Funcional 2019-2022, que es va aprovar durant el mes de març, i facilitarà l’ocupació de 30 persones.

A través del SIOAS, les persones que ho necessitin trobaran al Rubí Forma un preparador laboral que els acompanyarà durant tot el procés de recerca de feina i inserció laboral. També hi haurà la figura del prospector laboral, que contactarà amb el teixit empresarial més adequat i ajustarà les demandes tant de la persona participant al programa com de l’empresariat, oferint, si s’escau, accions formatives ocupacionals.

Tècniques de la Fundació Grupo Hada ja han començat a treballar amb una sessió informativa que va tenir lloc la setmana passada amb una vintena de persones interessades. Durant aquest mes, s’iniciaran les entrevistes de selecció dels participants i es configuraran els itineraris per a cadascun d’ells.

Les persones interessades a formar part del programa han de dirigir-se al Rubí Forma o bé a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.
L’Ajuntament impulsa un prorgama per ajudar a trobar feina a aquest col·lectiu de persones vulnerables. / Arxiu-Lali Puig
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons
CCOO convoca una manifestació aquest dissabte per la continuïtat de Continental a Rubí
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
Marina Gómez guanya la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de gimnàstica artística
Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat
El taco de pota blava del restaurant Villamalquerida, escollida per votació popular com la millor proposta de ‘De tapes per la Fira’