Programa d’orientació laboral per a persones discapacitades
Economia | 10 de setembre de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma i el Servei de Diversitat Funcional, impulsa a Rubí el programa Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport (SIOAS). Es tracta d’un programa que facilita l’atenció individualitzada i l’orientació a persones amb algun tipus de discapacitat física, intel·lectual o sensorial, amb certificat superior al 33% amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari.
El programa es concreta a Rubí a través d’un conveni que el consistori ha signat amb la Fundació Grupo Hada que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb discapacitat a diferents municipis del Vallès Occidental.

La posada en marxa del servei s’emmarca en el Pla d’Atenció a les Persones amb Diversitat Funcional 2019-2022, que es va aprovar durant el mes de març, i facilitarà l’ocupació de 30 persones.

A través del SIOAS, les persones que ho necessitin trobaran al Rubí Forma un preparador laboral que els acompanyarà durant tot el procés de recerca de feina i inserció laboral. També hi haurà la figura del prospector laboral, que contactarà amb el teixit empresarial més adequat i ajustarà les demandes tant de la persona participant al programa com de l’empresariat, oferint, si s’escau, accions formatives ocupacionals.

Tècniques de la Fundació Grupo Hada ja han començat a treballar amb una sessió informativa que va tenir lloc la setmana passada amb una vintena de persones interessades. Durant aquest mes, s’iniciaran les entrevistes de selecció dels participants i es configuraran els itineraris per a cadascun d’ells.

Les persones interessades a formar part del programa han de dirigir-se al Rubí Forma o bé a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.
L’Ajuntament impulsa un prorgama per ajudar a trobar feina a aquest col·lectiu de persones vulnerables. / Arxiu-Lali Puig
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos