El recorregut de la 12a Nocturna travessarà el camp de golf abandonat
La caminada serà el 5 d’octubre i s’amplia a les 1.200 inscripcions
Actualitat | 10 de setembre de 2019

MARTA CABRERA
Un any més, amb l’arribada de la tardor, una vintena d’entitats de Rubí organitzen la Nocturna, una caminada que compleix enguany dotze edicions i que és especial no només perquè sempre varia el seu recorregut, sinó també perquè ofereix altres alternatives a més de l’excursionisme a través dels punts d’interès.

Una de les novetats més importants és que els organitzadors volen que l’itinerari de la Nocturna travessi el camp de golf abandonat: “Volem que la gent conegui la zona i la lluita que es va fer per evitar l’ampliació”, ha explicat Jordi Simó, un dels impulsors de l’activitat, que ha afegit també que és “una forma de reivindicar que es transformi en un parc interurbà”. L’Ajuntament de Rubí fa setmanes que manté contactes amb l’Incasòl -actual propietari dels terrenys- per tal que accedeixi a la cessió de l’espai: “Per nosaltres no serà, intentarem que la Nocturna passi per allà”, ha subratllat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez.

En cas que finalment la Nocturna no pogués entrar als terrenys del camp de golf, s’ha traçat un desviament en el primer tram. En qualsevol cas, la caminada, que tindrà lloc el 5 d’octubre i que porta per títol De Ca n’Oriol a Can Camps pel coll de Penjallops, sortirà i acabarà a l’escola Teresa Altet, comptarà amb 7 punts d’interès de temàtiques diverses, i oferirà dos itineraris: un de 6km i un de 12km.

Inscripcions
Les inscripcions per a la caminada s’amplien aquest any a 1.200 per tal de poder oferir l’activitat al màxim nombre possible de persones. L’activitat està destinada a públic de totes les edats, té un cost de 6 euros per als adults i de 3 euros per als menors de 14 anys. Per cada inscripció, la Nocturna lliurarà un euro a un projecte solidari local que serà triat a través d’un concurs de propostes. A més, es farà entrega al projecte de l’euro solidari del 2018, que per problemes logístics no es va poder destinar a cap projecte.

El període d’inscripcions s’obrirà del 16 al 27 de setembre a través del web www.rubicer.cat, des d’on es farà també el pagament.
Regidors i impulsors de l'activitat han presentat l'activitat al CRAC. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
Una vintena de persones recullen el certificat d’acollida