Curs nou
Editorial | 13 de setembre de 2019

REDACCIÓ
Més d’11.000 infants han començat ja el nou curs escolar a Rubí que arrenca amb una novetat molt important: la transformació del Teresa Altet en institut-escola, el primer centre públic d’aquestes característiques a Rubí. Enguany, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa 25 centres d’aquesta tipologia per tal d’adaptar-se a les necessitats del curs que tot just inicia, amb un increment dels alumnes de secundària. Els instituts-escola ofereixen als alumnes la possibilitat de completar tota l’etapa educativa obligatòria en el mateix centre educatiu, tot i tenir clarament diferenciada l’etapa de primària i la de secundària.

L’altra novetat del nou curs que acaba de començar és la incorporació d’una nova línia a l’Escola del Bosc, un centre educatiu que ja fa més de 10 anys que està en barracons i que necessita un edifici, un pati en condicions i equipaments per poder fer activitats com l’educació física amb normalitat.

Mesos abans de les eleccions, la Generalitat i l’Ajuntament semblaven estar d’acord en el fet que el consistori avancés els diners per tal de començar ja a construir l’equipament educatiu. I en l’inici del curs escolar, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García, va dir que havien avançat les converses amb la Generalitat perquè això sigui una realitat.

Però, és l’Ajuntament qui ha d’avançar aquests diners quan la competència és exclusiva de la Generalitat? El consistori ja va fer l’esforç d’avançar els diners per reformar el Pau Casals, una escola que necessitava de forma urgent una rehabilitació. I també la reforma del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

Durant aquest 2019, el govern català només ha construït quatre edificis escolars nous i amb els pressupostos prorrogats ‘sine die’ a la Generalitat, però també a l’estat espanyol, no sembla que les coses puguin canviar aviat.

Més enllà de si és finalment l’Ajuntament qui acaba pagant la nova escola, mentrestant, és imprescindible un bon manteniment de l’equipament per part del consistori. Per exemple, solucionant els problemes d’inundacions que hi ha al pati cada vegada que plou amb certa intensitat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre