Els comuns exigeixen a Endesa que no amenaci les famílies vulnerables
Política | 19 de setembre de 2019

MARTA CABRERA
En Comú Podem (ECP) té previst presentar al Ple d’aquest mes, previst pel 27 de setembre, una moció per exigir a la companyia elèctrica Endesa que cessi les amenaces de tallar la llum a les famílies vulnerables que acumulen un deute amb l’empresa.

L’Ajuntament de Rubí va rebre, com molts altres consistoris, una comunicació de la companyia exigint que l’administració pagués el 50% del deute dels rubinencs en situació de pobresa energètica si volia evitar el tall del subministrament a aquestes famílies l’1 d’octubre.

En Comú Podem considera que l’actuació de l’empresa, que acumula milions d’euros de beneficis, és inacceptable i insta a la Generalitat a aprovar el protocol que obliga les companyies a instal·lar comptadors socials i fer-se càrrec dels impagaments per motius de pobresa energètica com a responsabilitat social corporativa. El regidor dels comuns, Pau Navarro, afirma que “l’empresa s’aprofita comercialitzant amb un bé bàsic com és l’energia” i a sobre exigeix als ajuntaments un pagament sobre el qual “no tenen competències”.

No a la Llei Aragonès
D’altra banda, la formació també presentarà una altra moció en rebuig a la nova Llei de contractes de serveis a les persones, que actualment s’està debatent al Parlament i que és més coneguda com la Llei Aragonès.

Els comuns creuen que la nova legislació pot aplicar criteris de contractació que vagin en contra dels serveis públics, especialment en relació a la precarització dels llocs de treball o la disminució de la qualitat del servei: “Cal una gestió directa dels serveis públics a tot arreu on sigui possible”, ha explicat la portaveu d’En Comú Podem, Ànnia García. / M.C.
Els regidors d'En Comú Podem- / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Les 'cases barates'
Una professora de Rubí, entre els 50 millors docents d’Espanya
Arrenca la Fira de Sant Galderic que celebra enguany la 25a edició
El govern introdueix la fiscalitat verda en les ordenances del 2020 i torna a rebaixar l’IBI
Una responsabilitat i un repte
El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts