Els comuns exigeixen a Endesa que no amenaci les famílies vulnerables
Política | 19 de setembre de 2019

MARTA CABRERA
En Comú Podem (ECP) té previst presentar al Ple d’aquest mes, previst pel 27 de setembre, una moció per exigir a la companyia elèctrica Endesa que cessi les amenaces de tallar la llum a les famílies vulnerables que acumulen un deute amb l’empresa.

L’Ajuntament de Rubí va rebre, com molts altres consistoris, una comunicació de la companyia exigint que l’administració pagués el 50% del deute dels rubinencs en situació de pobresa energètica si volia evitar el tall del subministrament a aquestes famílies l’1 d’octubre.

En Comú Podem considera que l’actuació de l’empresa, que acumula milions d’euros de beneficis, és inacceptable i insta a la Generalitat a aprovar el protocol que obliga les companyies a instal·lar comptadors socials i fer-se càrrec dels impagaments per motius de pobresa energètica com a responsabilitat social corporativa. El regidor dels comuns, Pau Navarro, afirma que “l’empresa s’aprofita comercialitzant amb un bé bàsic com és l’energia” i a sobre exigeix als ajuntaments un pagament sobre el qual “no tenen competències”.

No a la Llei Aragonès
D’altra banda, la formació també presentarà una altra moció en rebuig a la nova Llei de contractes de serveis a les persones, que actualment s’està debatent al Parlament i que és més coneguda com la Llei Aragonès.

Els comuns creuen que la nova legislació pot aplicar criteris de contractació que vagin en contra dels serveis públics, especialment en relació a la precarització dels llocs de treball o la disminució de la qualitat del servei: “Cal una gestió directa dels serveis públics a tot arreu on sigui possible”, ha explicat la portaveu d’En Comú Podem, Ànnia García. / M.C.
Els regidors d'En Comú Podem- / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
‘Desenterrant el silenci’, una mostra sobre el mestre Antoni Benaiges
Continental fa marxa enrere i atura temporalment l'ERO
Es prepara una gran manifestació contra l’abocador de Can Balasc
Avís preventiu de contaminació a Rubí per la intrusió de pols africana