Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
Política | 19 de setembre de 2019

REDACCIÓ
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), En Comú Podem (ECP) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) han consensuat una moció sobre el canvi climàtic que presentaran conjuntament en el Ple del 27 de setembre. Es tracta d’un text que demana que l’Ajuntament declari l’estat d’emergència climàtica al municipi, una iniciativa que sorgeix del moviment ‘Fridays for future’, que precisament ha convocat una jornada de mobilitzacions pel 27 de setembre.

La moció també demana que es tingui en compte l’emergència climàtica en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que s’impulsi la recollida selectiva perquè aquesta arribi al 50% en quatre anys o fomentar encara més l’estalvi i l’eficiència energètica dels edificis municipals.

Pla de Transició Energètica
Entre els objectius del text, hi ha l’elaboració d’un Pla de Transició Energètica Municipal que s’adapti als objectius establerts al Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021-2030. També es proposa reduir els vehicles de l’administració propulsats per combustibles fòssils i reforçar les iniciatives encarades a afavorir l’autoconsum d’energia elèctrica en els habitatges, equipaments i empreses.
Els vehicles són els responsables de gran part de les emissions contaminants. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
‘Desenterrant el silenci’, una mostra sobre el mestre Antoni Benaiges
Continental fa marxa enrere i atura temporalment l'ERO
Avís preventiu de contaminació a Rubí per la intrusió de pols africana
Es prepara una gran manifestació contra l’abocador de Can Balasc