PSC i En Comú Podem firmen un pacte de govern per “garantir l’estabilitat” i “fer avançar la ciutat”
Política | 25 de setembre de 2019

CRISTINA CARRASCO
Els grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) han signat aquest dimecres al matí un pacte de govern per a aquest mandat 2019-2023. Tant l’alcaldessa, la socialista Ana M. Martínez, com la portaveu d’En Comú Podem Rubí, Ànnia García, han mostrat la seva satisfacció per haver assolit aquest acord, que té com a objectius fonamentals, segons han explicat, garantir “l’estabilitat del govern” i “fer avançar la ciutat”.

Cal recordar que al juliol, els comuns ja havien arribat a un acord d’estabilitat amb els socialistes que va permetre a aquests últims la configuració del nou executiu i l’aprovació del pressupost del 2019. En aquell moment, En Comú Podem ja va explicar que continuarien negociant per poder tancar un acord per formar un govern de coalició, que és el que s’acaba d’oficialitzar.

Martínez i García han ressaltat que el pacte de govern es basa en un Pla d’Acció Municipal (PAM), que s’ha consensuat a partir dels programes electorals de les dues formacions, que s’està acabant de revisar i que es presentarà en poc temps.

La primera edil ha explicat que aquest pla d’acció evidencia la proximitat entre els dos socis de govern: “Un cop conciliats els nostres programes electorals, vam constatar que la coincidència i l’interès en molts àmbits de la ciutat era el mateix o similar i que, a més, el camí per arribar-hi també era compartit”. És per aquest motiu que Martínez espera que el mandat 2019-2023 “sigui un camí satisfactori i amb molts encerts. Tindrem errors, però estic segura que els sabrem reconduir perquè al final l’objectiu és Rubí”.

Les dues formacions també han insistit en la confiança entre els dos grups i en la voluntat de treballar plegats per la ciutat. “Ens posem a treballar amb plena confiança d’haver generat un espai de col·laboració positiu que esperem que es mantingui durant tot el mandat”, ha apuntat García.

Des d’En Comú Podem, han reiterat que la voluntat és “complir un dels objectius amb els quals ens vam presentar a les eleccions: ser útils a la ciutat amb la nostra feina”. En aquest sentit, ha assenyalat que “estar al govern és la forma d’incidir i transformar la ciutat”.

Nou cartipàs
Amb l’entrada al govern dels comuns, el govern local passarà a tenir 13 regidors, 10 del PSC i 3 d’ECP. Pel que fa a les responsabilitats dels tres regidors dels comuns, Ànnia García és a partir d’ara la segona tinenta d’Alcaldia i la nova responsable política d’Habitatge, PROURSA i Rubí Serveis Audiovisuals. Andrés Medrano és regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal i també gestiona el Pla director del Rubí Brilla. De la seva banda, Pau Navarro assumeix Cooperació Internacional, Transparència, Participació Ciutadana i Memòria Històrica.
El nou equip de govern, amb les incorporacions d’En Comú Podem Rubí. / C.C
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Tornen els Tres Tombs, una de les festes més antigues de Rubí
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El Casal de la Gent Gran de Rubí es converteix en un Casal Cívic obert a tothom
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
L’AUP vol reclamar a la Generalitat més places públiques de residència i centres de dia