L’equip de diversitat funcional del Can Mir-Horitzó, a punt per la lliga
Esports | 25 de setembre de 2019

MARTA CABRERA
L’equip de futbol de diversitat funcional del Can Mir-Horitzó ja està entrenant per preparar-se pel seu debut a la lliga, que serà l’octubre. Onze jugadors d’edats molt diferents conformen aquest equip, obert a qualsevol persona que pateixi una discapacitat i que tingui més de 12 anys: “Estem satisfets perquè aquest grup de persones puguin gaudir del futbol, siguin feliços, s’ho passin bé, es relacionin i socialitzin”, ha explicat el president del Can Mir, Jordi Peiró.

Per la seva banda, el president de l’Horitzó, Josep Bernabéu, l’altra entitat que ha impulsat aquest projecte, està molt satisfet per la creació d’aquest equip a la ciutat. “Per mi és molt important i espero que per Rubí també ho sigui i que la gent ens vingui a veure”.

La lliga en la qual competirà el Can Mir-Horitzó és de nova creació i engloba tota mena de discapacitats, a excepció de les persones que van amb cadira de rodes per una qüestió de seguretat. El Can Mir-Horitzó competirà en el Grup 2, on s’engloben els equips de nova creació, i té previst fer partits amb una freqüència pràcticament setmanal. L’equip de Rubí s’enfrontarà a conjunts de Barcelona, Gavà, Pineda i Blanes, entre altres.

Així, al conjunt rubinenc hi ha persones amb diversitat intel·lectual, amb malalties mentals i amb paràlisi cerebral. De fet, es tracta d’una lliga integradora que inclou un tercer temps, en el qual els jugadors es reuneixen per fer un pica-pica després d’acabar el partit.

D’altra banda, el projecte també té previst formar un altre equip de diversitat funcional a un altre nivell: “Volem fer un equip amb nois i noies que no poden competir perquè participin en els Jocs Esportius Escolars Adaptats, a Barcelona, amb partits un cop al mes”, ha explicat Bernabéu.

La regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer, ha valorat de forma molt positiva la iniciativa i ha felicitat les dues entitats: “A Rubí hi ha un 5% de persones amb diversitat funcional i hem de seguir treballant per fer activitats més inclusives”.
Integrants de l’equip de diversitat funcional. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències