L’oposició valora el pacte de govern entre socialistes i comuns
Política | 26 de setembre de 2019

REDACCIÓ
“Teníem l’oportunitat de condicionar l’acció de govern amb una oposició en majoria i això s’ha perdut”
“Teníem l’oportunitat de condicionar l’acció de govern amb una oposició en majoria i això s’ha perdut. Era la millor opció per canviar radicalment la manera de fer del govern socialista, aquesta forma d’actuar sense donar informació, amb casos de transfuguisme, utilitzant els temes d’immigració... A ERC, seguirem fent allò que vam prometre, prenent les decisions en funció del millor per Rubí, no pel partit. Seguirem proposant de forma positiva i activa qüestions necessàries i imprescindibles per la millora de la ciutat, fiscalitzant el que el govern no faci bé. Aquest acord, confirma que ERC és l’única alternativa progressista, seriosa i amb vocació social que té aquesta ciutat. Ens quedem sols de cara al futur com a alternativa real, fidels als compromisos adquirits amb la ciutadania i els electors”.

“És un pacte només per interès, no per garantir l’estabilitat del govern”
“Estem davant un pacte anunciat, que tots sabíem que s’anava a produir. No farem valoració del pacte a fons perquè desconeixem quina influència real tindrà En Comú Podem. Nosaltres ja vam deixar clar que no pactaríem amb aquest PSC mai. Els nous socis són responsables d’haver permès l’aprovació del cartipàs de la vergonya, de l’exagerada pujada de sous, de la contractació de càrrecs de confiança i directius a dit, no a mèrit.
Diuen que és per coincidència programàtica, quan s’assemblen com un ou a una castanya. Fa només uns mesos, ICV criticava durament el govern socialista acusant-los de vendre fum, i de corrupció i manca d’ètica... És un pacte només per interès, no per garantir l’estabilitat del govern (...) A partir d’ara són corresponsables de la seguretat, de la falta de neteja i manteniment a la via pública, del que passa al carrer...”.

“És un acord anunciat, no s’entenia el suport d’ECP al cartipàs, a la pujada de sous i als assessors, a canvi de res”
“Veïns per Rubí ja preveia que no trigaria molt a arribar aquest acord de govern. No s’entenia el suport d’En Comú Podem a l’aprovació del cartipàs, al considerable increment de sous i al nomenament dels assessors...
Som escèptics sobre el què pugui passar. Creiem que és un pacte per interès personal. Les crítiques d’ECP al govern socialista sobre la manca de confiança, la forma de fer política, l’amiguisme a l’Ajuntament..., tot això s’ha solucionat amb 60.000 euros”.

“Han optat per reforçar les polítiques del govern del PSC, amb la ciutat com està, renunciant a una oposició forta”
“Era un pacte anunciat, una oportunitat perduda perquè hi hagi un canvi profund a les polítiques de Rubí. Aquest acord consolida una forma determinada de govern instal·lada a la ciutat des de fa molts anys, quan la regeneració democràtica és absolutament necessària. Els resultats ens permetien a la resta de grups poder incidir en el govern amb canvis més enllà, perquè l’oposició podia forçar acords amb el PSC, però això ja s’ha ensorrat.
En Comú Podem ha optat per reforçar les polítiques del govern del PSC, que tenen la ciutat com està, renunciant a una oposició forta.”
Ànnia García, dels comuns, i Ana M. Martínez, socialista, signant el pacte. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
‘Desenterrant el silenci’, una mostra sobre el mestre Antoni Benaiges
Continental fa marxa enrere i atura temporalment l'ERO
Avís preventiu de contaminació a Rubí per la intrusió de pols africana
Es prepara una gran manifestació contra l’abocador de Can Balasc