Més d’un centenar de persones reclamen la llibertat dels membres empresonats del CDR en l’Operació Judes
Política | 30 de setembre de 2019

REDACCIÓ
‘Llibertat’ i ‘ni un pas enrere’ van ser els lemes principals de la manifestació convocada per la Comissió 1 d’octubre, formada pels partits independentistes, ANC, Òmnium i CDR Rubí, aquest divendres al vespre a Rubí.

Més d’un centenar de persones es van reunir a la plaça Pere Aguilera per reclamar “la posada en llibertat immediata i l’absolució de qualsevol càrrec” de les persones detingudes en el marc de l’Operació Judes de la Guàrdia Civil, en la qual s’acusa a set persones de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració d’atemptats per “intentar instaurar la República catalana”.

La Guàrdia Civil va detenir nou persones a diferents poblacions vallesanes pròximes als CDR per ordre de l’Audiència Nacional, dues de les quals van quedar en llibertat amb càrrecs mentre que les altres van ingressar a la presó de Soto del Real sense possibilitat de fiança. Els advocats dels encausats afirmen que amb les detencions i empresonaments s’ha vulnerat el dret a defensa d’aquests individus i s’ha aplicat la llei antiterrorista de manera encoberta.

El CDR Rubí va llegir un manifest on denuncien l’operatiu de “muntatge policial” amb intenció preelectoral i el consideren un “avís i amenaça per aturar qualsevol mobilització davant la proximitat de l’aniversari de l’1 d’octubre”. La Comissió 1 d’Octubre ha fet una crida a la ciutadania a seguir la mobilització i la participació política davant un “operatiu que pretenia sembrar el terror entre la població”.

Aquesta setmana el CDR Rubí ha posat a disposició dels detinguts la seva caixa de resistència i ja està pensant noves accions de cara als pròxims dies. L’operació Judes continua la investigació amb secret de sumari, pel que és possible que es produeixin noves detencions en les properes setmanes.
La manifestació va tenir lloc a la plaça de Pere Aguilera.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Les 'cases barates'
Una professora de Rubí, entre els 50 millors docents d’Espanya
Arrenca la Fira de Sant Galderic que celebra enguany la 25a edició
El govern introdueix la fiscalitat verda en les ordenances del 2020 i torna a rebaixar l’IBI
Una responsabilitat i un repte
El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts