Inici de les obres d’un nou tram de carril bici que unirà La Llana i Can Rosés
Actualitat | 2 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El consistori ha anunciat que la setmana vinent s’iniciaran obres de millora de la seguretat viària a les carreteres C-1413 i BP-1503 i al polígon d’activitat econòmica La Llana, que consistiran en executar un nou tram de carril bici, que connectarà el polígon amb el de Can Rosés. Els treballs, inclosos al Pla d’inversions financerament sostenible, tenen una durada estimada de quatre mesos i comportaran petites afectacions viàries.

El nou tram creuarà l’avinguda de l’Estatut, discorrerà per l’avinguda del Molí de la Bastida i travessarà la carretera C-1413 per arribar al polígon de Can Rosés.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat viària tant dels vianants com dels ciclistes, el projecte preveu instal·lar semàfors als creuaments de les vies principals (av. L’Estatut i C-1413a), així com modificar un petit tram del carril bici de la plaça de la Verneda.

Les obres les durà a terme l’empresa Infraestructures Serveis i Obres del Vallès S.L. per un import de 209.486,49 euros.

Afectacions viàries
El projecte inclou el desviament d’una part del carril bici de La Llana, davant la vorera de l’empresa Deltalab, per millorar-ne la seguretat. Aquest carril es reconduirà pels parterres laterals de l’aparcament de la plaça de la Verneda, per tornar-lo a connectar al carrer del Pont de Can Claverí. Aquest desviament afectarà principalment els parterres laterals de l’accés sud-est de l’aparcament i la vorera de Deltalab.

Mentre es facin els treballs, s’anul·laran mitja dotzena de places d’estacionament. A més, a l’hora d’actuar al creuament de l’avinguda del Molí de la Bastida i de la C-1413 fins a l’avinguda de Can Rosés, quedarà inhabilitat puntualment el lateral nord i es tallarà un carril de circulació, com a conseqüència del creuament de la rasa de semaforització.
S'haurà de refer part del carril bici construït. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Les 'cases barates'
Una professora de Rubí, entre els 50 millors docents d’Espanya
Arrenca la Fira de Sant Galderic que celebra enguany la 25a edició
El govern introdueix la fiscalitat verda en les ordenances del 2020 i torna a rebaixar l’IBI
Una responsabilitat i un repte
El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts