Centenars de persones es manifesten a Rubí per reivindicar l’1 d’octubre
Una de les dues plaques que es van inaugurar ha patit un acte vandàlic
Actualitat | 2 d'octubre de 2019

LARA LÓPEZ
En el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, centenars de rubinencs i rubinenques es van manifestar en una jornada reivindicativa pels carrers de Rubí. Els assistents es van concentrar ahir al vespre a la plaça Onze de Setembre convocats per la Comissió 1 d'Octubre, des d'on es va iniciar una marxa de torxes per reclamar el referèndum de l'1-O i la llibertat dels polítics empresonats. A la capçalera de la marxa, representants del moviment independentista lluïen pancartes amb el lema
'Ho tornarem a fer' i molts dels manifestants portaven fotos dels polítics i activistes empresonats.

Els manifestants van baixar pel carrer Sant Cugat i l'avinguda Barcelona fins a arribar a la plaça de la nova Estació, lloc on es va celebrar l'última part de l'acte. L'actor rubinenc Enric Majó va ser l'encarregat de batejar de forma simbòlica la plaça de la Nova Estació amb el nom de la 'Plaça 1 d'octubre' amb la instal·lació de dues plaques amb aquest nom. Aquest matí, una de les plaques ja ha aparegut tapada de groc i amb el missatge 'Rubí espanyol' al costat per un acte vandàlic.

Tot seguit, Enric Majó va fer un emotiu discurs expressant la seva esperança "per un poble que camina tot i que l'empaiten i l'encerclen amb policia, diaris i ministres". Majó també va enviar un missatge de resistència per no rendir-se als independentistes empresonats. Després, una representant del CDR Rubí va pujar a l'escenari per animar la ciutadania i entitats a "seguir plegades, no només per donar resposta a la repressió de l'Estat sinó també per construir la República". Des de la Comissió 1'Octubre de Rubí defensen accions com el consum estratègic, la participació en les caixes solidàries o les inscripcions als Consells de la República. L'1 i el 3 d'octubre vam demostrar la força del nostre poble i ho tornarem a fer. Vam votar i vam guanyar", va sentenciar.

L'acte va finalitzar amb els manifestants exigint la llibertat dels polítics empresonats i l'actuació de l'Obrador Coral amb els temes 'Nabucco' de Verdi, 'Bella Ciao' i el Cant dels Segadors.
L'acte va comptar amb la participació de centenars de persones. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Les 'cases barates'
Una professora de Rubí, entre els 50 millors docents d’Espanya
Arrenca la Fira de Sant Galderic que celebra enguany la 25a edició
El govern introdueix la fiscalitat verda en les ordenances del 2020 i torna a rebaixar l’IBI
Una responsabilitat i un repte
El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts