Cartes de la Ciutadania
Opinió | 4 d'octubre de 2019

Ciutadania
Elecciones 10-N
En lugar de tener tanta prisa por exhumar a Franco (ahora más, porque habrá elecciones el 10 de noviembre) tendrían de tenerla también para subir las pensiones según el IPC y no el 0,25 sabiendo con toda certeza las autoridades del país, lo injusto de esta medida.

Por cierto ¿son tan austeros con sus sueldos los políticos de la nación?

A un servidor, si no incrementan las pensiones según el alza de los precios (los que tienen la protestad de tomar decisión) no es preciso que le envíen propaganda electoral, pues no votará.
Les comicios nos van a costar alrededor de 165 millones de euros.
Jesús García


1 d’octubre: dos anys de tristor

Voldria començar aquest article per explicar que aquest dimarts 1 d’octubre de 2019 fa dos anys que hi ha tristor a Catalunya. El motiu, és fàcil. Sempre que hi ha un aniversari o commemoració, aquesta acostuma a ser alegre. Però ara no és el cas.

El naixement del moviment 1 d’octubre fou per canviar les coses a la nació catalana. Obrint l’esperit democràtic per a reforçar Catalunya. Creant participació directa en un dret que és la decisió pròpia de com volem viure. Això no va ser del tot possible pel veto viscut per part del govern espanyol que ni tan sols va fer el mínim esforç perquè el dret a decidir fos efectiu. Tal com passà amb Escòcia. Doncs bé, el camí de la repressió seguia endavant en un camí que només conduí al bloqueig que inclogué un article 155 impositiu.

Actualment seguim estancats sense seguir el mandat que es va prometre de l’1 d’octubre i que més de 2 milions de persones van votar a favor. Pel fet d’haver votat, van empresonar als membres del govern català que van ser jutjats injustament. Ara per sortir d’aquesta tristor, cal anar al carrer, amb moltes forces i sense defallir.

Aviat sortirà una sentència, gens favorable i contrària al govern català que va impulsar aquest referèndum. Per tot plegat, ens hem de sumar a les accions pacífiques de desobediència civil i mostrar que som majoria i que ens en sortirem, perquè la independència només serà possible si hi ha unitat i la proclamem amb una DUI.

Aviat hi haurà eleccions a Espanya pel bloqueig ocasionat en formar un govern contrari a Catalunya i favorable a un nou 155. Per evitar que ens facin més mal, fa falta una candidatura conjunta i de bloqueig amb un programa electoral radicalment independentista i antirepressiu. Malauradament això no ha estat possible per un joc de cadires injust.

Per tot plegat, cal que això es freni i que hi hagi realment un bloqueig català amb candidats reals i que creguin només en una independència real. Acabo aquest escrit dient clarament que l’1 d’octubre mai tindrà ni oblit ni perdó.

Visca Catalunya Lliure!
Víctor Gutiérrez
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats