Més d'un miler de persones gaudeixen d'una caminada nocturna reivindicativa
Cultura | 7 d'octubre de 2019

MARTA CABRERA
Un any més, Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí han organitzat, amb la col·laboració de més d'una quinzena d'entitats i el suport d'un centenar de voluntaris, la caminada nocturna, una activitat que combina la natura, el patrimoni i la cultura i que enguany també tenia un caire reivindicatiu. Part de l'itinerari de la dotzena edició de la Nocturna va creuar el camp de golf de Can Sant Joan, actualment abandonat i que tant l'Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat reclamen que passi a ser un gran parc urbà per al gaudi de tots els ciutadans.

La caminada, que va sortir el dissabte al vespre des de l'escola Teresa Altet, va congregar més de 1.200 persones, que podien optar pel recorregut curt de 5,6 km o un més llarg de 13 km. A més de passar pel camp de golf abandonat, que té una extensió aproximada de més de 80 hectàrees, el recorregut creuava l'antic camí de Can Tiraïres i el coll de Penjallops i, pels que optaven per l'itinerari llarg, creuava la Serra dels Galliners fins al turó de Can Camps per tornar pel camí del torrent de Can Barata.

Durant el recorregut hi havia diversos punts d'interès històric, teatral i artístic, a més d'un avituallament. La Nocturna va acabar al pati de l'escola Teresa Altet, on els caminants van poder gaudir d'un sopar de botifarra amb l'acompanyament musical de la banda Rubí Musical S. XXI i els dj de La Sonik. L'activitat va finalitzar sense cap incidència destacable.


Projecte solidari
Per cada inscripció a la caminada nocturna, els organitzadors destinen un euro a un projecte solidari, que serà escollit en un concurs de propostes. Les entitats locals podran presentar els seus projectes entre l'1 i el 30 de novembre per aconseguir els més de 1.200 euros de subvenció. Els projectes s'hauran de presentar al web www.rubicer.cat.
La caminada nocturna, com sempre, tenia diversos punts d'interès. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons
CCOO convoca una manifestació aquest dissabte per la continuïtat de Continental a Rubí
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
Marina Gómez guanya la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de gimnàstica artística
Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat
El Jovent Republicà de Rubí renova els càrrecs de la seva junta