La Hermandad Virgen de la Luna celebra a Rubí la 50a romeria a Catalunya
Cultura | 7 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
L’Hermandad Virgen de la Luna ha celebrat aquest diumenge a la nostra ciutat el 50è pelegrinatge a Catalunya en honor a la Virgen de la Luna, patrona de les localitats cordoveses de Villanueva de Córdoba i Pozoblanco. Amb motiu de les cinc dècades de celebració, aquesta edició ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Villanueva de Córdoba, Dolores Sánchez, com a convidada especial.

L’edil andalusa va signar dissabte el llibre d’honor de la ciutat en una recepció institucional a la sala de plens de l’Ajuntament de Rubí, presidida per l’alcaldessa Ana M. Martínez. Les dues alcaldesses van intercanviar regals dels municipis respectius.

Diumenge, va continuar la celebració amb una missa a l’església de Sant Pere presidida pel bisbe de la diòcesi de Terrassa, José Ángel Saiz, i el rector de la parròquia, Joaquim Messeguer. L’ofici va comptar amb la participació del cor de l’Asociación Rociera de Rubí. Tot seguit es va iniciar la romeria fins al bosc de Ca n’Oriol. La desfilada va estar animada per l’Associació Rubí Musical Segle XXI, que va posar música a la caminada.

Un cop a Ca n’Oriol, van tenir lloc diferents parlaments. El popular presentador de ràdio Justo Molinero, originari de Villanueva de Córdoba, és un assistent habitual a la romeria de la Virgen de a Luna. Molinero no va faltar en aquesta edició i durant la seva intervenció va animar a mantenir aquesta tradició a Rubí i als dos municipis a estrènyer la relació agermanant-se.

Per la seva banda, Ana M. Martínez va destacar que “és tot un honor que el 50è romiatge de la Virgen de la Luna a Catalunya sigui a Rubí. Vull felicitar la Hermandad i l’alcaldessa de Villanueva de Córdoba, a més de tots els veïns i veïnes de Rubí que senten aquesta celebració com a pròpia”.

Amb motiu del pelegrinatge, diverses entitats andaluses locals i d’altres punts de Catalunya van gaudir a Ca n’Oriol d’una jornada de convivència i celebració.
La romeria de la Virgel de la Luna ja és una tradició a Rubí. / J.A Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública