La conferència inaugural de La Nuu omple l’auditori del MMUC
El festival La Nuu convida a gaudir de la contemplació de la fotografia d’autor
Cultura | 7 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va presidir divendres la inauguració oficial del Festival de Fotografia de Rubí La Nuu. L’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) es va omplir per seguir la conferència d’obertura del director de l’esdeveniment, Carles Mercader, i el posterior recital poètic a càrrec de Miriam Reyes.

A la seva intervenció, l’alcaldessa va destacar el format singular de La Nuu com una de les claus del seu èxit: “El fet que les fotografies exposades no restin tancades en un espai tradicional d’art fa que aquest festival sigui un esdeveniment compartit, una celebració artística capaç de convertir el desconeixement i la sorpresa en tota una virtut”.

Per a la primera edil, el festival ha experimentat durant aquests cinc anys una evolució molt positiva de la mà dels i les artistes participants i gràcies també a la implicació de col·lectius de la ciutat com el Grup Fotogràfic El Gra o l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa). “Ara cal que la família de La Nuu s’ampliï una mica més i que els rubinencs i rubinenques acabin de fer seu el festival, se’n sentin orgullosos i escampin el seu nom entre amistats i coneguts”, va afegir.

De la seva banda, Carles Mercader va descriure el festival com una experiència íntimament lligada a la ciutat: “M’agrada imaginar que el millor viatge del món és passejar per Rubí i contemplar les fotografies d’aquests artistes, un viatge que és geogràfic però també mental”. El fotògraf rubinenc va insistir en aquesta voluntat de provocar una reflexió entre el públic, tot afirmant que “avui dia la fotografia s’està desmaterialitzant, no es fa per tenir un diàleg amb el passat sinó per tenir un diàleg constant amb el present, fem una foto i la compartim, es mira i s’oblida [...]. La Nuu recupera la solidesa de la imatge i regala un temps de contemplació”.

Les obres dels 13 artistes participants, d’arreu del món, ocupen diversos espais a l’aire lliure: la plaça de la Nova Estació, l’Antiga Estació, la plaça d’Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, el carrer de Justícia, diversos punts de l’Escardívol, el Celler, la Biblioteca Mestre Martí Tauler, la fàbrica Pich Aguilera i, per primer cop, la façana del pavelló de l’escola Regina Carmeli.
L’exposició d’aquestes obres es completa amb un programa d’activitats que va arrencar dimecres passat amb la inauguració de l’exposició ‘Efímers’, a càrrec de l’alumnat d’edRa, i que ha seguit aquest cap de setmana amb la tradicional jornada d’activitats fotogràfiques per a tota la família organitzada amb la col·laboració del Grup Fotogràfic El Gra.

El proper dijous 10 d’octubre, a les 19.30 hores, la Biblioteca acollirà una conferència de Juan Naranjo sobre l’obra de Pere Formiguera, un dels fotògrafs que exposen a l’edició d’enguany, i el dia 18 a les 20 hores, tindrà lloc al Celler el lliurament del premi Screen de fotografia en format multimèdia, convocat per l’associació cultural Ull per Ull.

El fotògraf Calin Kruse serà l’encarregat de cloure el festival el 31 d’octubre a les 19.30 hores amb una conferència al MMUC i d’oferir, aquell mateix cap de setmana, el tradicional workshop per a un grup de fotògrafs prèviament seleccionats.

Mentre duri l’esdeveniment, a més, es faran les habituals visites guiades a l’exposició a càrrec del seu director. La primera s’ha fet aquest dissabte i n’hi haurà més els dies 12, 19 i 26 d’octubre.
Imatge de la inauguració del festival de fotografia. / Ajuntament-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos