Una xerrada sobre la pobresa dona el tret de sortida al nou seminari de l’AEUR
Cultura | 7 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Imatge de la conferència. / Cedida
L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí va engegar dijous passat el seu seminari trimestral, titulat ‘Problemàtiques de la nostra societat: una altra Catalunya és possible?’, amb una conferència sobre la dimensió de la pobresa i processos d'inclusió. La xerrada va anar a càrrec de Xavier Martínez, diplomat en Treball Social i màster en Gerontologia Social, i un nombrós públic va omplir la sala de l’Ateneu per assistir-hi.

Martínez va aclarir termes com el concepte de pobresa, sovint emprat de manera poc precisa per institucions polítiques, entitats socials, mitjans de comunicació i la població en general. El ponent va fer un repàs de la crisi i el seu impacte a Catalunya i de la seva evolució fins ara. També va oferir dades sobre el llindar de la pobresa, manifestant que per primera vegada, més de la meitat de catalans, un 52,7%, manifesten molta o una certa dificultat per arribar a final de mes.
A més, va apuntar que els menors de 16 anys continuen sent el col·lectiu que més pateix la pobresa, tot i que on més creix és entre les persones de més de 65 anys. I especialment dones, perquè la pobresa té cara de dona: una de cada quatre àvies és pobra.

La propera conferència del seminari -que requereix inscripció prèvia, i es pot fer a través de la web de l'AEUR- serà el 7 de novembre, a càrrec d'Itziar González, i tractarà sobre ‘Habitatge: la gentrificació, transformació física, econòmica i cultural d'un barri’.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Assemblea oberta per impulsar el moviment ‘Fridays for future’ a Rubí
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
L’Ajuntament amplia l’skatepark de Can Sant Joan