Una xerrada sobre la pobresa dona el tret de sortida al nou seminari de l’AEUR
Cultura | 7 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Imatge de la conferència. / Cedida
L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí va engegar dijous passat el seu seminari trimestral, titulat ‘Problemàtiques de la nostra societat: una altra Catalunya és possible?’, amb una conferència sobre la dimensió de la pobresa i processos d'inclusió. La xerrada va anar a càrrec de Xavier Martínez, diplomat en Treball Social i màster en Gerontologia Social, i un nombrós públic va omplir la sala de l’Ateneu per assistir-hi.

Martínez va aclarir termes com el concepte de pobresa, sovint emprat de manera poc precisa per institucions polítiques, entitats socials, mitjans de comunicació i la població en general. El ponent va fer un repàs de la crisi i el seu impacte a Catalunya i de la seva evolució fins ara. També va oferir dades sobre el llindar de la pobresa, manifestant que per primera vegada, més de la meitat de catalans, un 52,7%, manifesten molta o una certa dificultat per arribar a final de mes.
A més, va apuntar que els menors de 16 anys continuen sent el col·lectiu que més pateix la pobresa, tot i que on més creix és entre les persones de més de 65 anys. I especialment dones, perquè la pobresa té cara de dona: una de cada quatre àvies és pobra.

La propera conferència del seminari -que requereix inscripció prèvia, i es pot fer a través de la web de l'AEUR- serà el 7 de novembre, a càrrec d'Itziar González, i tractarà sobre ‘Habitatge: la gentrificació, transformació física, econòmica i cultural d'un barri’.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Les 'cases barates'
Una professora de Rubí, entre els 50 millors docents d’Espanya
Arrenca la Fira de Sant Galderic que celebra enguany la 25a edició
El govern introdueix la fiscalitat verda en les ordenances del 2020 i torna a rebaixar l’IBI
Una responsabilitat i un repte
El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts