El MMUC i el Celler programen noves activitats familiars
Cultura | 8 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El Museu Municipal Castell (MMUC) i el Celler han représ aquest mes la seva programació d’activitats familiars. Les diferents propostes tenen lloc el cap de setmana i són d’accés gratuït, però d’aforament limitat. Diumenge passat el MMUC va acollir un taller de sabó enfeltrat adreçat a infants de 3 a 12 anys. En aquesta activitat, els infants van experimentar com realitzar diferents sabons enfeltrats amb gran quantitat de colors.

La propera proposta al Castell tindrà lloc el diumenge 10 de novembre, també a partir de les 12 hores, i consistirà en un taller de terrissa i pintura dirigit pel mestre artesà Llucià Pou. En aquest cas, els infants podran conèixer el procés de treball de la ceràmica i aplicar-lo en la creació d’un objecte propi, que acabaran pintant ells mateixos.

Pel que fa a la programació familiar del Celler, s’ha dissenyat tenint en compte el passat vinícola de l’edifici. Les activitats arrencaran el 19 d’octubre a les 12 hores amb la proposta ‘Fem most! La màgica transformació del raïm’. El taller reservarà un espai a la producció amb tècniques tradicionals de premsa i procediments moderns d’extracció, i també oferirà la possibilitat de fer un tast a cegues.

El dissabte 16 de novembre, també a les 12 hores, tindrà lloc l’activitat ‘Un viatge en la història del raïm. Posa’t a la pell dels masovers i masoveres’. A través de disfresses i d’una dinàmica teatral, els nens i nenes es posaran a la pell de diferents personatges lligats a l’agricultura, la producció i la transformació del raïm al Vallès. Finalment, el 14 de març a les 12 hores, es farà el taller teatralitzat ‘El poder de l’alquímia’, que mostrarà com es transformen alguns productes per al seu ús alimentari, cosmètic o medicinal.
L’activitat ‘Fem most! La màgica transformació del raïm’ tindrà lloc al Celler el 19 d’octubre. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Tornen els Tres Tombs, una de les festes més antigues de Rubí
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El Casal de la Gent Gran de Rubí es converteix en un Casal Cívic obert a tothom
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
L’AUP vol reclamar a la Generalitat més places públiques de residència i centres de dia