El MMUC i el Celler programen noves activitats familiars
Cultura | 8 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El Museu Municipal Castell (MMUC) i el Celler han représ aquest mes la seva programació d’activitats familiars. Les diferents propostes tenen lloc el cap de setmana i són d’accés gratuït, però d’aforament limitat. Diumenge passat el MMUC va acollir un taller de sabó enfeltrat adreçat a infants de 3 a 12 anys. En aquesta activitat, els infants van experimentar com realitzar diferents sabons enfeltrats amb gran quantitat de colors.

La propera proposta al Castell tindrà lloc el diumenge 10 de novembre, també a partir de les 12 hores, i consistirà en un taller de terrissa i pintura dirigit pel mestre artesà Llucià Pou. En aquest cas, els infants podran conèixer el procés de treball de la ceràmica i aplicar-lo en la creació d’un objecte propi, que acabaran pintant ells mateixos.

Pel que fa a la programació familiar del Celler, s’ha dissenyat tenint en compte el passat vinícola de l’edifici. Les activitats arrencaran el 19 d’octubre a les 12 hores amb la proposta ‘Fem most! La màgica transformació del raïm’. El taller reservarà un espai a la producció amb tècniques tradicionals de premsa i procediments moderns d’extracció, i també oferirà la possibilitat de fer un tast a cegues.

El dissabte 16 de novembre, també a les 12 hores, tindrà lloc l’activitat ‘Un viatge en la història del raïm. Posa’t a la pell dels masovers i masoveres’. A través de disfresses i d’una dinàmica teatral, els nens i nenes es posaran a la pell de diferents personatges lligats a l’agricultura, la producció i la transformació del raïm al Vallès. Finalment, el 14 de març a les 12 hores, es farà el taller teatralitzat ‘El poder de l’alquímia’, que mostrarà com es transformen alguns productes per al seu ús alimentari, cosmètic o medicinal.
L’activitat ‘Fem most! La màgica transformació del raïm’ tindrà lloc al Celler el 19 d’octubre. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Les 'cases barates'
Una professora de Rubí, entre els 50 millors docents d’Espanya
Arrenca la Fira de Sant Galderic que celebra enguany la 25a edició
El govern introdueix la fiscalitat verda en les ordenances del 2020 i torna a rebaixar l’IBI
Una responsabilitat i un repte
El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts