El Rubí Forma ofereix més d’una desena de cursos gratuïts
Economia | 10 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El Rubí Forma ofereix durant el curs 2019-2020 fins a tretze accions formatives en el marc del programa Formació d’Oferta d’Accions Prioritàries (FOAP). Les diferents propostes van adreçades prioritàriament a les persones en situació d’atur i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu d’aquest programa és, a través d’una formació personalitzada subvencionada, afavorir la qualificació i promoció de les persones sense feina i d’aquelles que estan ocupades.

Així, 186 persones majors de 16 anys es podran beneficar de forma gratuïta d’aquesta formació que s’oferirà durant tot el curs. Segons ha explicat el regidor d’Ocupabilitat, Víctor García, “les accions formatives permeten obtenir un títol oficial” i destaca que són “7.610 hores de formació subvencionada per millorar les opcions de trobar feina dels rubinencs i rubinenques”.

Els cursos són finançats pel SOC, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.
El Certificat de Professionalitat que s’aconsegueix amb els cursos és vàlid a tot el territori espanyol i acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Els certificats estan classificats en tres nivells, segons la formació i experiència prèvia.

Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web del Rubí Forma o a l’edifici, ubicat a la rambleta Joan Miró, s/n.

Accions formatives
-Organització i gestió de magatzem (400h)
-Eficiència energètica d’edificis (960h)
-Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550h)
-Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energies renovables (580h)
-Mecanitzat per arrencament de ferritja (630h)
-Soldadura amb elèctrode revestit i Tig (720h)
-Soldadura oxigàs i soldadura mig/mag (640h)
-Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial (520h)
-Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis (390h)
-Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (390h)
-Muntatge i manteniment d’instal·lacions frigorífiques (550h)
-Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (250h)
-Operacions de fontaneria i calefacció. Climatització domèstica (490h)
-Anglès A1 (190h)
-Anglès A2 (190h)
-Anglès B1 (280h)
Els cursos van dirigits principalment a les persones desocupades. / Ajuntament-Cèsar Font
Es posa en marxa la quarta edició del 30 Plus
El Rubí Forma impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, destinat a persones en situació d’atur majors de 30 anys en risc d’exclusió social.

El consistori rubinenc ha rebut una subvenció de 127.672,72 euros per posar en marxa la quarta edició del programa que combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació. A través del 30 Plus, 30 persones de més de 30 anys que estiguin a l’atur podran trobar feina.

El programa identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones demandants d’ocupació a les necessitats de les companyies. D’aquesta manera, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació, i les empreses obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant la duració del contracte, que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de 9 mesos.

Durant la darrera edició del 30 Plus a Rubí, tots els participants, que tenien una mitjana de 45 anys, van trobar feina en unes 20 empreses.

El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servei Públic de Treball Estatal en el marc del Programa 30 Plus.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Forçats a marxar
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats