El ‘Rubiemprèn’ promou l’emprenedoria a través de tres casos d’èxit de la ciutat
Economia | 14 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Gairebé 60 persones van assistir dijous passat al ‘Rubiemprèn’, la jornada anual que l’Ajuntament a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) dedica a l’emprenedoria. La sessió va dirigida específicament a persones que volen emprendre i posar en marxa un negoci propi i a petites i mitjanes empreses que es plantegen el seu futur.

La jornada va ser conduïda per la periodista i experta en màrqueting Txell Costa, que va obrir la trobada amb la conferència ‘Com emprendre. Herois de carn i ossos’. Costa va explicar que el 50% de les empreses d’emprenedors no superen l’any, el 80% no arriba als 5 anys i un 90% no aconsegueixen fer 10 anys. Per formar part del 10% de persones emprenedores que arriben a tenir una empresa de més d’una dècada, Costa va emplaçar els assistents a buscar assessorament professional i a adaptar-se a un mercat laboral canviant. “Només perdura allò que no es pot clonar i els millors valors són la flexibilitat i la capacitat d’aprenentatge”, creu Costa.

La segona part de la jornada va arrencar amb una dinàmica de grup per fomentar la relació entre les persones assistents. Després, en forma de taula rodona, es van explicar els casos de tres persones que treballaven per compte d'altre, van decidir emprendre i ara tenen tres empreses d’èxit a Rubí.

Xavier Garrido, CEO i cofundador de l’empresa Robin Hat, dedicada al disseny i fabricació de productes tèxtils per al sector mèdic, va explicar que “quan ets emprenedor hi ha dos punts clau: la por i la il·lusió. La por ha de durar tres segons”. Robin Hat, que s’ha especialitzat en la producció de barrets per a quiròfan, va ser una de les empreses guardonades amb un Premi Cambra d’enguany per la seva iniciativa emprenedora i la seva capacitat creativa.

Narcís Fernández, de NF Entrenador Personal, va posar l’accent en la necessitat de formar-se de manera constant. “Sempre busques estar al dia”, va dir. Fernández és entrenador personal, ofereix xerrades a diverses universitats i col·labora amb centres mèdics. Finalment, Maria Ruiz és propietària de La Tata, una botiga-obrador de pastisseria artesanal on també imparteix tallers. Per Ruíz, “canviar de feina ha estat tot un encert”.
El Rubiemprèn es va celebrar a la masia de Can Serra.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Estrena d’una nova bèstia de foc dels Diables de Rubí