La Síndica de Rubí lamenta la condemna i demana una solució política al conflicte
“Els drets civils i polítics mai i en cap circumstància poden estar limitats”
Política | 15 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Milagros Calleja, en una imatge d'arxiu.
La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, ha emès un comunicat en resposta a la sentència del Tribunal Suprem que es va conèixer ahir contra els líders independentistes, que hauran d’assumir penes d’entre 9 i 13 anys de presó. En aquest text, la Síndica subratlla que “els fets tenen la seva base en un conflicte polític que mai hauria d’haver estat objecte d’un procés judicial” i afirma que “només provocarà el manteniment del conflicte i un major patiment pels representants de la societat civil i els polítics i polítiques condemnats, que mai hauria d’haver estat empresonats”.

Defensa dels drets civils
En el comunicat, Calleja també insisteix que “l’exercici de drets com el dret de reunió, de manifestació, de llibertat d’expressió, a drets civils i polítics de la ciutadania, mai i en cap cirumistància poden estar limitats i especialment en processis que han estat clarament respectuosos des d’actituds democràtiques, pacífiques i no violentes”.

La Síndica referma el seu “compromís per la convivència i la defensa dels drets de proximitat, entesos i reconeguts en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals i la mateixa Declaració Universal dels Drets Humans”.

A més, Calleja fa una crida “a la responsabilitat d’institucions, entitats, associacions i, especialment, dels partits polítics, per aconseguir el manteniment de la convivència, la pau social i una solució definitiva al conflicte”.

Per últim, també expressa “solidaritat amb totes les persones empresonades i les seves famílies”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc