Crida de les entitats sobiranistes a participar a la Marxa per la Llibertat
Política | 16 d'octubre de 2019

MARTA CABRERA
Centenars de persones s’han tornat a concentrar a la plaça de Pere Aguilera per demanar la llibertat dels líders independentistes, coincidint amb el fet que fa dos anys que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ser detinguts.

Durant la concentració, els impulsors de la convocatòria, Òmnium Rubí i la secció local de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), han llegit un manifest i han fet una crida a participar en les mobilitzacions que s’estan produint arreu del territori: “Properament hi haurà una gran manifestació a Barcelona –el 26 d’octubre–, divendres hi ha la vaga general i les Marxes per la Llibertat, no podem normalitzar la situació ni admetre de cap de les maneres una sentència així i des de Rubí farem tot el que sigui possible”, ha explicat el president d’Òmnium, Martí Pujol.

“Resistència pacífica i no violenta”
Dijous a la nit, arriben a Sant Quirze les marxes provinents de Vic i Berga i divendres a les 8 hores els participants sortiran caminant des de la localitat vallesana fins a Barcelona per la C-58. Per tal de participar en aquesta mobilització, l’ANC i Òmnium han convocat a tothom que hi vulgui participar a les 7 hores d’aquest divendres a l’Escardívol per tal d’anar amb cotxe fins a Sant Quirze i afegir-se a la marxa. “Aquesta és la imatge que volem transmetre, el poble en marxa i en moviment d’una forma no violenta. Alguns mitjans de comunicació es passen el dia ensenyant tanques i contenidors cremant, però això no és la notícia més important, perquè la majoria del poble català està fent una resistència pacífica i no violenta a la sentència”, ha subratllat Pujol.

La concentració de Rubí ha finalitzat amb el cant de diverses cançons, entre les quals el cant dels Segadors.
Els manifestants han demanat la llibertat dels líders polítics empresonats. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc