FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
El nou espai permetrà alliberar una zona per acollir els nous combois
Actualitat | 17 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Imatge del Centre Operatiu de Rubí. / Cedida
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va iniciar la setmana passada les obres per ampliar l’edifici existent davant de l’Antiga Estació de Rubí amb la intenció de convertir-lo en un nou espai expositiu sota el nom ‘La cotxera de Rubí’.

L’actuació s’emmarca en un conjunt d’accions d’obres de millora i adequacions al taller del Centre Operatiu de Rubí amb l’objectiu d’organitzar, millorar i incrementar la capacitat de diversos procediments de manteniment i augmentar la capacitat del taller de cara a la futura incorporació de la flota de noves unitats de tren de la línia Barcelona-Vallès.

En l’actuació, s’ampliarà 14,51 metres la nau cotxera existent a prop de l’actual estació de trens de Ferrocarrils i al costat de l’Antiga Estació, un espai que albergarà el material històric existent, a més del que serà traslladat des del COR.

Els treballs duraran tres mesos i un cop finalitzin l’espai es podrà visitar en hores concertades.

Preservació del patrimoni
Aquest no és l’únic indret on FGC preveu exposar patrimoni històric, ja que en altres indrets com Martorell o la Pobla de Segur també s’estan adequant espais expositius per tal de mostrar els trens antics. En el cas de Rubí, els trens històrics que es podran visitar seran els de la línia Barcelona-Vallès, mentre que en el cas de Martorell, seran els de la línia Llobregat-Anoia. A la Pobla de Segur, s’adequarà el moll de mercaderies, l’hangar i l’entorn per ubicar un espai expositiu.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc