El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
Cultura | 17 d'octubre de 2019

CRISTINA CARRASCO
La plaça del Doctor Guardiet, el passeig Francesc Macià i alguns carrers del nucli antic acolliran aquest dissabte 19 d’octubre de 10 a 21 hores la 25a Fira de Sant Galderic, que uneix art i pagesia. Paradetes amb productes agroalimentaris, amb obres d’art de petit format i amb productes diversos d’artesania ompliran la tradicional fira, una de les cites més destacades de la tardor a la ciutat.

La fira es complementarà amb activitats paral·leles d’animació. Així, la plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser la plaça de les entitats on nombroses entitats de cultura popular i tradicional oferiran tallers i exhibicions. A més, al solar del Centre Democràtic Republicà, de 10 a 14 hores, es podrà trobar l’Espai Granja, amb animals de granja de l’Aula Entorn Rural Can Jordi, qui oferirà activitats pedagògiques al voltant dels animals. Durant tota la jornada, a la plaça Guardiet, hi haurà un photocall d’art i pagesia, mentre que el Museu Etnogràfic Vallhonrat farà jornada de portes obertes amb visites guiades gratuïtes a les 11 i a les 12.15 hores. L’accés serà per la plaça Montserrat Roig. També es farà una visita guiada al

Festival La Nuu, que sortirà a les 11.30 hores de l’Antiga Estació
Altres propostes en aquest espai seran un taller de modelatge per a infants a càrrec d’edRa (11h); un concert de l’Escola de Música (11.30h); l’espectacle infantil ‘Bous, naps i altres maldecaps’ (12.30h), un tast de vermuts a càrrec de Vinalium (13h) i un vermut musical amb Jazz Rubí Ensemble (13.30h).

A més, la plaça Salvador Allende acollirà de 10 a 21 hores la 16a Fira Retro Clàssic a càrrec dels Amics dels Automòbils Antics, on es podrà contemplar una variada mostra de vehicles clàssics. La plaça Catalunya també tornarà a ser l’escenari de 16.30 a 21 hores de la 25a Trobada de Puntaires, a càrrec de l’Associació de Puntaires de Rubí, mentre que a les 18.30 hores el Foment de la Sardana oferirà una audició de sardanes.

A partir de les 17 hores a la plaça Guardiet hi haurà una trobada de gegantons, danses tradicionals amb l’Esbart i l’Escola de Sardanes Flor de Neu i una actuació castellera.

La Fira clourà amb la tradicional botifarrada popular (21.30h), els tiquets de la qual es podran adquirir al llarg de tot el dia a la parada de l’organització per 7 euros. Finalment, a les 23 hores a la plaça Catalunya tindrà lloc un acte especial pel 25è aniversari i el concert sorpresa que arrencarà a les 23.15 hores.

Com és habitual, durant la Fira tindrà lloc el 7è Recapte d’Aliments organitzat per la Taula d’Entitats per a la Inclusió Social. Els aliments i productes d’higiene, que es distribuiran entre les famílies més vulnerables, es recolliran davant el Condis Mariona, a l’avinguda Barcelona, 46.

De tapes per la Fira
La 8a edició de De Tapes per la fira, la proposta gastronòmica que ofereix una tapa i beguda per 2,5 euros i en la qual hi participen una trentena de bars i restaurants locals finalitzarà aquest dissabte.
Artistes i pagesos ompliran el centre de la ciutat amb les seves paradetes. / Grup Fotogràfic ‘El Gra’-Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública