VR proposa al Ple la redacció d’un Pla Director d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat
Política | 22 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) presentarà una moció en el Ple del 31 d’octubre per instar al govern municipal a iniciar la redacció del Pla Director d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat de Rubí. Segons la formació, el pla hauria de plantejar una política d’estalvi, eficiència i suficiència que permeti a l’Ajuntament augmentar l’estalvi energètic (KWh), l’estalvi ambiental (tones de CO2), l’estalvi d’aigua i l’estalvi econòmic i revertir aquests diners en altres serveis municipals.

Des de Veïns per Rubí proposen que el nou pla inclogui, entre altres, la planificació per a la rehabilitació energètica de tots els equipaments municipals, la substitució de tot l’enllumenat públic per enllumenat de LED, l’objectiu de reducció de CO2 durant la vigència del pla i l’estudi teòric d’amortització de totes les inversions.

La formació recorda que al setembre, el Ple va declarar la situació d’emergència climàtica a Rubí, un acord que contempla compromisos de foment de l’estalvi i l’eficiència energètica. A més assenyala que l’actual Pla Director del Rubí Brilla, vigent fins a finals d’aquest 2019, ha incorporat accions en aquest sentit en àmbits com el comerç, la indústria, les llars i el propi Ajuntament.

Malgrat tot el treball fet en aquests anys, per a VR no és suficient. “El nostre municipi té un llarg camí per recórrer per aconseguir la màxima eficència en el consum energètic i sostenible municipal i per això proposem redactar aquest Pla Director”, assenyalen.
Les plaques solars ajuden a reduir les emissions de gasos contaminants. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Forçats a marxar
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats