VR proposa al Ple la redacció d’un Pla Director d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat
Política | 22 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) presentarà una moció en el Ple del 31 d’octubre per instar al govern municipal a iniciar la redacció del Pla Director d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat de Rubí. Segons la formació, el pla hauria de plantejar una política d’estalvi, eficiència i suficiència que permeti a l’Ajuntament augmentar l’estalvi energètic (KWh), l’estalvi ambiental (tones de CO2), l’estalvi d’aigua i l’estalvi econòmic i revertir aquests diners en altres serveis municipals.

Des de Veïns per Rubí proposen que el nou pla inclogui, entre altres, la planificació per a la rehabilitació energètica de tots els equipaments municipals, la substitució de tot l’enllumenat públic per enllumenat de LED, l’objectiu de reducció de CO2 durant la vigència del pla i l’estudi teòric d’amortització de totes les inversions.

La formació recorda que al setembre, el Ple va declarar la situació d’emergència climàtica a Rubí, un acord que contempla compromisos de foment de l’estalvi i l’eficiència energètica. A més assenyala que l’actual Pla Director del Rubí Brilla, vigent fins a finals d’aquest 2019, ha incorporat accions en aquest sentit en àmbits com el comerç, la indústria, les llars i el propi Ajuntament.

Malgrat tot el treball fet en aquests anys, per a VR no és suficient. “El nostre municipi té un llarg camí per recórrer per aconseguir la màxima eficència en el consum energètic i sostenible municipal i per això proposem redactar aquest Pla Director”, assenyalen.
Les plaques solars ajuden a reduir les emissions de gasos contaminants. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí