El Rubí Brilla se celebrarà a la Biblioteca posant l’accent en l’autoconsum energètic
Economia | 24 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El sisè Congrés Rubí Brilla se celebrarà aquest divendres a la Biblioteca i tindrà com a tema central l’autoconsum energètic.

El Congrés s’obrirà amb la presentació institucional de l’alcaldessa i la ponència inaugural de Joan Herrera, exdirector general de l’Institut per la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE). Després, la jornada s’estructurarà en tres blocs. La primera part de la sessió reflexionarà sobre l’autoconsum compartit en comunitat de veïns amb Manel Romero, de Sud Renovables, l’autoconsum en un polígon circular, amb Josep M. Ortiz, tècnic del projecte Rubí Indústria Circular, i l’autoconsum a l’administració pública, amb Alba del Campo, assessora de transició energètica de l’Ajuntament de Cadis.

Posteriorment, Teresa Andreu, investigadora de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) parlarà del present i el futur de l’emmagatzematge d’energia, i Ramon Gallart, responsable d’innovació d’Estabanell Energia, farà una ponència sobre el paper de la xarxa elèctrica.

L’últim bloc del Congrés oferirà una xerrada sobre la compra col·lectiva d’energia a càrrec d’Albert Maynegra de l’equip de compres col·lectives de Som Energia i una altra sobre la participació ciutadana en projectes municipals, amb Jordi Solé, director d’operacions d’ECrowd!. El congrés es tancarà amb una ponència a càrrec de Joan Groizard, director general de l’IDAE, i la cloenda institucional, que farà el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Amb motiu del Congrés Rubí Brilla, l’informatiu matinal de Ser Catalunya, ‘Aquí, amb Josep Cuní’, s’emetrà en directe des de la Biblioteca.
El Congrés Rubí Brilla arriba enguany a la sisena edició. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí frega els 300 casos positius de coronavirus segons les darreres dades de Salut
Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera
A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus
Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General
La UME està desinfectant la majoria de residències de la ciutat, que estan en una situació límit
L'Ajuntament estudia sancionar TMA per no cessar l'activitat durant el confinament