El Consell de la Formació Professional es compromet a promoure l’FP dual
Economia | 25 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El ple del Consell de la Formació Professional de Rubí ha aprovat el pla de treball 2019-2021 amb unanimitat dels 27 assistents. El plenari és l’òrgan de màxim govern i representació del Consell i està presidit per l’alcaldessa Ana M. Martínez. La sessió, que va tenir lloc dijous de la setmana passada, va servir per exposar la feina feta durant aquest segon any des de la seva reactivació el març de 2017 i aprovar el nou full de ruta.

Durant el ple, es van destacar accions d’èxit d’aquests dos anys, com l’edició periòdica del document que recull tota l’Oferta de Formació Professional integrada a Rubí i l’organització de la cinquena jornada d’FP per la qual enguany van passar més de 1.000 persones.

També es va ressaltar la continuïtat del conveni signat amb la Cecot per impartir formació contínua a les instal·lacions de Rubí Forma que permet oferir formació a persones treballadores ocupades a mida de les empreses i la recent adhesió a l’Alianza para la FP Dual, que permetrà seguir treballant en la difusió i promoció de la formació professional en modalitat dual.

Nou full de ruta
La sessió també va servir per aprovar el Pla de Treball 2019-2021. El document s’estructura en quatre línies: prestigi, adequació, foment i millora de l’FP; La transició de l’escola al treball; la formació al llarg de la vida i la dinamització del funcionament intern i la projecció externa del Consell de l’FP.

El ple s’ha compromès a treballar en la línia del Consell de Formació i Qualificació Professional de Catalunya per promocionar i difondre l’FP des d’una perspectiva integrada, promoure la formació en alternança i dual, adequar l’FP a les necessitats del sistema productiu, promoure la mobilitat internacional i vetllar per una planificació coordinada de l’oferta d’FP integrada del municipi.

En la línia de la transició de l’escola al treball, la sessió va acordar fomentar la formació i la inserció dels joves, acompanyar els adolescents en les transicions educatives i lluitar contra l’abandonament escolar.

La tercera línia de treball té com a objectius promoure l’orientació com un pilar de la formació al llarg de la vida, fomentar el treball en xarxa dels diferents recursos d’informació i orientació professional del municipi, donar continuïtat als convenis establerts per a la realització de formació contínua i diversificar les especialitats de les accions formatives de formació contínua.

Finalment, en el marc de la quarta línia estratègica, la sessió ha definit els següents objectius: organitzar, gestionar i dinamitzar els diferents òrgans del Consell de l’FP, fer difusió de les accions realitzades pel Consell i participar activament en la representació del Consell amb altres entitats i organismes.
La V Jornada d’FP va atraure més d’un miler de persones. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública