'Punxem la bombolla de lloguer', la nova campanya de la PAH
Actualitat | 25 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha impulsat una nova campanya a escala nacional sota el lema 'Punxem la bombolla del lloguer'. L'entitat local de la plataforma denuncia "el preu abusiu dels lloguers", que provoca que el 66% dels desnonaments que es produeixen cada dia siguin perquè els inquilins no poden fer front al cost del lloguer.

Segons alerta la PAH, aquesta situació no només afecta "persones vulnerables, sinó de tota mena, ja que cada vegada el preu dels lloguers són més alts i en algunes zones fins i tot supera el salari mitjà". La plataforma denuncia que des de les administracions públiques no s'està invertint en habitatge social i que els fons voltors estan gestionant com volen el parc immobiliari.

Per tal de revertir la situació, la PAH proposa augmentar el parc d'habitatge públic de lloguer, una regulació en el preu de les rendes, en consonància amb els salaris i l'obligatorietat dels grans propietaris a oferir lloguer social abans de desnonar.
La PAH de Rubí es va reunir fa uns dies amb la regidora d'Habitatge, Ànnia García, en una trobada que l'entitat local considera que va ser positiva.
La plataforma denuncia que el 66% dels desnonaments es produeixen perquè les famílies no poden pagar el lloguer. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos