L'Escola Montserrat commemora el seu centenari amb una desena d'activitats
Actualitat | 26 d'octubre de 2019

Lara López
El teatre municipal La Sala va acollir l'acte inaugural del centenari. / L. López
Cent anys és la xifra que compleix l'Escola Mare de Déu de Montserrat aquest mes d'octubre, ja que va iniciar la seva tasca educativa a Rubí el 1919. "Estem molt orgullosos que l'escola hagi arribat al seu centenari amb el seu esperit de servei, d'ajuda i de formació als ciutadans" – va afirmar el seu director, Lluís Laliga, durant l'acte de presentació de les activitats per celebrar aquesta efemèride, que va tenir lloc dijous a La Sala. Per commemorar el seu centenari, el centre ha anunciat una desena d'actes que arrenquen aquest mes d'octubre i s'allargaran fins al juny de l'any vinent.

Laliga va explicar que el centenari estarà dedicat al fundador del centre, el Doctor Josep Guardiet, qui va eixamplar la cultura a la societat de Rubí impulsant entitats com l'Esbart Dansaire, el Casal Popular, el Museu Biblioteca o la Romeria de Rubí, entre d'altres. D'entre totes les seves iniciatives, l'Escola Mare de Déu de Montserrat va ser la que mes dedicació li va comportar, principalment degut a les dificultats econòmiques de l'època, segons explica el director.

Els propers esdeveniments seran l'activitat d'agraïment al Beat Josep Guardiet en el dia de commemoració (6 de novembre); el pessebre vivent de l'escola (13 de desembre), la rua de carnestoltes del centenari (21 de febrer); la cantada de la Coral de l'ES, l'Obrador Coral i Brotes de Olivo a la Parròquia de Sant Pere (21 de març); la trobada d'exalumnes dels anys 1990 fins al 2019 (28 de març); la trobada d'exalumnes del 1919 fins al 1990 (25 d'abril); i la missa solemne de la patrona amb el Bisbe de Terrassa, Mons Josep Àngel Saiz Meneses (27 d'abril).

Dins la programació, cal destacar el pelegrinatge a Montserrat d'agraïment a la verge pels 100 anys de l'escola i de la Romeria de Rubí que tindrà lloc del 8 al 10 de maig de 2020 i comptarà amb l'actuació de l'Esbart Dansaire el dissabte 9. A més, entre l'abril i el maig està prevista la inauguració d'una exposició al Celler sobre el Centenari de l'Escola Montserrat.

Durant l'acte inaugural del centenari, l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, va posar en valor les escoles de Rubí com "una peça clau en l'educació en valors i la construcció de la ciutat". Per la seva banda, Mons Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa va expressar el gran goig i satisfacció del bisbat per aquest centenari. Saiz va alabar la figura del Doctor Guardiet, fundador de l'Escola Montserrat, afirmant que era un rector amb moltes inquietuds per formar la fe dels ciutadans i feligresos de Rubí i la seva obra més important, la fundació de l'escola. "La formació dels infants i joves és fonamental pel futur de l'Església i la societat" – va sentenciar el bisbe.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Els veïns de Can Fatjó, insatisfets amb el projecte de remodelació del pont del carrer Sant Joan
El PSC torna a ser la força més votada a les eleccions generals a Rubí, però perd 3 punts
Sortida del club de lectura Veus de Dones
Cues al jutjat de Rubí per la campanya d'autoinculpacions d'Òmnium
Passejada solidària de la Creu Roja i el Centre Excursionista pels camins de verema
Obres al carrer Lourdes per millorar l’accessibilitat