Más País es presenta a Rubí com una força basada en l'ecologisme, el feminisme i la justícia social
Política | 28 d'octubre de 2019

LARA LÓPEZ
El nou partit polític Más País, liderat per Íñigo Errejón, va presentar la seva candidatura el passat dissabte a Rubí en una trobada oberta i amb format assemblea. Durant l'acte es van donar a conèixer tres candidats de la demarcació de Barcelona per les eleccions generals del novembre: Juanan Geraldes, cap de llista per Més Barcelona, Berta Ballester, número 2 a la llista de Més Barcelona, i el rubinenc Jordi Castillejo, desè a la candidatura. Durant l'acte, la nova formació va ressaltar la seva voluntat de dialogar i avançar per desbloquejar la situació tant a Catalunya com Espanya i fer tot el possible en què hi hagi un govern progressista.

Segons Juanan Geraldes, els punts diferenciadors entre Más País i En Comú Podem són que ells volen des d'un principi formar part del govern espanyol. "No importa tant quina posició puguem tenir dins el govern sinó el nostre programa, per impulsar accions en benefici dels interessos de la població d'Espanya i de Catalunya" – explica Geraldes. El número 1 de Més Barcelona afirma que no estan tant per competir amb altres partits, sinó que volen evitar l'abstenció.

El nou partit polític defensa tres eixos principals: l'ecologisme, el feminisme i la justícia social. Més País es defineix com una candidatura verda on l'ecologisme no és només un apartat, sinó que vehicula tot el seu programa. Más País també defensa propostes com la jornada laboral de 4 dies o 32 hores o donar el dret de vot a partir dels 16 anys.

Ara mateix la nova formació està completant la seva candidatura i una organització política, procés en el qual volen apropar la ciutadania perquè participin. Especialment a la província, volen donar protagonisme a l'Àrea Metropolitana de Barcelona com un dels motors econòmics de Catalunya, organitzant petites assemblees com la del dissabte a Rubí. "Creiem que s'ha deixat una mica de banda l'àrea metropolitana i volem que aquesta gent potser s'ha sentit marginada de la política es trobi ara representada políticament" – explica Geraldes.

D'altra banda, l'aposta de Más País per solucionar el conflicte independentista és el diàleg entre tots els partits polítics, seguit de la inclusió en aquest diàleg de tots els sectors socials i econòmics per marcar unes línies de treball compartides i de consens, que siguin votades per tots i que el conjunt de la població catalana en sigui partícip.
L'acte de precampanya va tenir lloc al barri de Les Torres el dissabte. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou