Una setantena de persones s’assessoren sobre beques a la Torre Bassas
Actualitat | 28 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Un total de 68 persones han passat aquest any per l’espai d’orientació i acompanyament sobre beques i ajuts per cursar estudis postobligatoris ubicat a la Torre Bassas. La majoria dels joves assessorats han fet una excel·lent valoració del servei, que s’ha posat en marxa per quart any consecutiu amb l’objectiu de facilitar a l’alumnat la continuïtat dels seus estudis més enllà de l’etapa obligatòria.

Del total de persones ateses entre el 2 de setembre i el 15 d’octubre, una seixantena han completat l’enquesta de valoració del servei. La informació recollida ha permès constatar que 57 usuaris han trobat molt bé l’atenció rebuda i que en tots els casos s’han resolt les seves demandes. 47 d’aquests joves han estat atesos de forma individual mentre que 13 han participat a les sessions de grup.

Pel que fa al perfil de les persones usuàries, 37 eren menors d’edat, amb un clar predomini dels nois i noies de 16 anys (20), edat en què habitualment es finalitza l’etapa d’educació secundària obligatòria. Els altres 23 joves atesos tenien 18 anys o més.

Les consultes realitzades tenien a veure sobretot amb cicles formatius de grau mig (30), seguides de les referents a cicles formatius de grau superior (12), batxillerat (12), universitat (5) i accés de l’FP (1).
De la seixantena de persones usuàries, 31 cursen estudis postobligatoris a Rubí, una desena ho fan a Sant Cugat, vuit a Terrassa, cinc a Barcelona, tres a Bellaterra i una a Sabadell.

El 2018, van ser prop d’una cinquantena les persones ateses en aquest espai d’orientació.
L'assessorament s'ofereix a la Torre Bassas. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública