Es presenta el tercer número de la revista L’esquitx, dedicat al món de la il·lustració
Cultura | 28 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
El nou número de la revista de territori i cultura de Rubí, L’esquitx, ja ha sortit a la llum i està dedicat al món de la il·lustració. El primer número, publicat l’any 2016, es va dedicar als topònims, mentre que el segon, l’any 2017, va estar centrat en l’aigua i les fonts.

Després d’un any d’aturada, s’ha editat aquest tercer número, dedicat al món de la il·lustració. A ‘Rubí il·lustrat’, es pot trobar un apartat de recerca centrat en la faceta d’il·lustradors de tres rubinencs que són més coneguts en altres àmbits. Aquests són Daniel Bas, Jaume Pla i Pallejà i Enric Larreula.

L’entrevista d’aquest número està dedicada al conegut il·lustrador rubinenc Quim Conca, realitzada per l’historiador rubinenc Eduard Puigventós. La publicació també inclou articles de diversos col·laboradors com ‘L’evolució de la il·lustració a Catalunya’, de Montse Marcet, propietària de l’espai de llibres Lectors al tren!; ‘Una imatge i mil paraules, la suma perfecta’ , de Roser Tutusaus, del Servei Local de Català; ‘L’eterna aprenent’, de l’artista rubinenca Montse Fortino; o ‘L’art de relacionar l’art’, de l’il·lustrador Joan Arias.

També es pot trobar un conte de la mestra Laia Borràs dedicat a la dissenyadora Maria Rosa Sallés i sis entrevistes breus a joves talents de la il·lustració -Sònia González ‘La Cuchu’, Araceli Plata, Max Saladrigas, Oriol Muñoz ‘Urih’, Eloi Motas i Nataxa Ruzafa-.

A més, s’inclouen dos petits reportatges sobre el projecte de La Modesta, un fanzine d’il·lustració, i sobre Lluís Parcerisa, rubinenc membre de la colla de Sabadell, així com un reportatge més extens sobre la modista rubinenca Maria Carbonell, dissenyadora dels vestits dels gegants Roc i Paula. Finalment, la dissenyadora rubinenca Magda Batlles convida a reflexionar amb l’article ‘Es pot ser artista a Rubí i no morir en l’intent?’

L’Esquitx, que es va presentar la setmana passada a la Biblioteca, es pot trobar a les llibreries El Racó del Llibre, l’Ombra i Lectors al tren! a un cost de 8 euros.
La presentació de la publicació va tenir lloc la setmana passada. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Els veïns de Can Fatjó, insatisfets amb el projecte de remodelació del pont del carrer Sant Joan
El PSC torna a ser la força més votada a les eleccions generals a Rubí, però perd 3 punts
Sortida del club de lectura Veus de Dones
Cues al jutjat de Rubí per la campanya d'autoinculpacions d'Òmnium
Passejada solidària de la Creu Roja i el Centre Excursionista pels camins de verema
Obres al carrer Lourdes per millorar l’accessibilitat