L’AUP vol que s’obri un servei d’urgències socials al CAP Mútua
Política | 29 d'octubre de 2019

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) proposarà al Ple que Rubí incorpori un servei d’urgències socials per aquelles persones que tinguin situacions sobrevingudes fora dels horaris en què està obert Serveis Socials de l’Ajuntament. “Hem constatat amb entitats i experiències pròpies que hi ha situacions d’exclusió social que es queden sense cobrir en horari fora de Serveis Socials”, ha explicat Marina Dolset, membre de la formació.

Actualment, segons destaca Dolset, aquestes urgències “es cobreixen a través de la xarxa familiar, a través d’entitats o les persones acaben sent desplaçades a Barcelona de forma informal, ja que Rubí no té conveni amb Barcelona per atendre aquests casos”.

Per aquest motiu, l’Alternativa creu que una ciutat de 75.000 persones hauria de tenir un servei d’aquestes característiques, per tal d’atendre casos de violència masclista, desnonaments, talls de subministrament o casos de persones sense llar, entre altres. Per això creuen que el més efectiu seria mancomunar el servei amb Terrassa, però mentre no es produeix aquest fet plantegen obrir un servei d’urgències socials fora de l’horari d’atenció de Serveis Socials, incloses les nits i durant els caps de setmana. “Per optimitzar els recursos, proposem que el dispositiu s’ubiqui al CAP Mútua”, ha explicat Dolset.

Millorar la difusió de la programació de La Sala
La formació política presentarà una segona moció per millorar la difusió i la promoció dels espectacles que es fan al teatre municipal La Sala: “La programació és relativament bona, però creiem que la difusió té molt de recorregut per millorar”, ha explicat Eulàlia Formiguera, de l’AUP. Entre les propostes que s’inclouen al text hi ha la de crear una pàgina web pròpia de La Sala amb venda en línia de les entrades, oferir descomptes i abonaments de la temporada estable i ampliar l’edició del programa de mà, entre altres actuacions.
Membres de l'AUP, abans de la roda de premsa. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
L’Ajuntament reparteix 3.000 clakis a les escoles per promocionar la recollida de l’oli de cuina usat
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional