“La Llei Aragonès és una porta oberta per les externalitzacions”
Actualitat | 30 d'octubre de 2019

MARTA CABRERA
La plataforma Rubí Sanitat va organitzar el dimarts a la tarda una xerrada a la Biblioteca per explicar els efectes que podria tenir la Llei Aragonès, que s’està tramitant al Parlament i que pretén regular les externalitzacions en la prestació de serveis bàsics com l’ensenyament, la salut o els serveis socials. Es tracta d’una normativa que segons la Generalitat de Catalunya pretén expulsar de la gestió de serveis a les grans companyies privades. Però el tercer sector no ho veu d’aquesta forma i fa temps que es mobilitza per canviar aquesta futura llei.

Una cinquantena de persones van assistir a la xerrada, que va anar a càrrec d’Enric Feliu, responsable de Comunicació de Marea Blanca, un col·lectiu format per més d’una seixantena d’entitats. “La Llei Aragonès és una porta oberta a les externalitzacions de tots els recursos i per tant a la mercantilització dels nostres drets socials: la sanitat, l’ensenyament, etc.”

Feliu explica que aquest projecte significaria posar a l’aparador del mercat “més de 150 serveis públics”.

La llei respon a una directiva de la Unió Europa que estableix que cal regular els concursos públics en aquesta matèria, però des de Marea Blanca creuen que això no vol dir “obrir la porta de bat a bat a l’externalització” i creuen que tal com està plantejada significa que “les clàusules socials quedaran a discreció de l’administració i l’arbitrarietat només facilita poder donar els negocis als amics”.

Els diversos col·lectius contraris a la Llei Aragonès han convocat una manifestació el 17 de novembre al centre de Barcelona per protestar contra aquesta nova regulació.
Enric Feliu, de Marea Blanca, va oferir la xerrada, acompanyat per Ana Rosa Zahíño, de Rubí Sanitat. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Els veïns de Can Fatjó, insatisfets amb el projecte de remodelació del pont del carrer Sant Joan
El PSC torna a ser la força més votada a les eleccions generals a Rubí, però perd 3 punts
Sortida del club de lectura Veus de Dones
Cues al jutjat de Rubí per la campanya d'autoinculpacions d'Òmnium
Passejada solidària de la Creu Roja i el Centre Excursionista pels camins de verema
Obres al carrer Lourdes per millorar l’accessibilitat