Campanya de vacunació contra la grip als centres de salut
Actualitat | 30 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
La Generalitat, l’Ajuntament i els centres d’atenció primària de la ciutat fan una crida a la població per tal que es vacunin contra el virus de la grip. Del 4 al 15 de novembre, els CAP Mútua, Anton Borja i Sant Genís duran a terme la campanya de vacunació intensiva adreçada als col·lectius en risc: persones a partir de 60 anys, pacients amb determinades malalties cròniques, dones embarassades i personal sanitari d’altres serveis públics.

A més, una de les novetats en la campanya d’enguany és que el Departament de Salut ha inclòs la recomanació als infants prematurs nascuts abans de les 32 setmanes de gestació, que podran ser vacunats a partir dels sis mesos.

Aquesta temporada, està previst que el brot es produeixi a finals de desembre o principis de gener. Per acollir-se a la vacunació, cal demanar cita al CAP de forma presencial o telefònica o a través del portal La Meva Salut.


Rubí: baix índex de vacunació
A Rubí, l’índex de vacunació entre la població considerada de risc és baix. El col·lectiu que més es vacuna contra la grip és el de majors de 59 anys i així i tot no arriba al 50%. A l’àrea que inclou el CAP Anton Borja l’any passat es van vacunar el 41% d’aquest col·lectiu i al CAP Sant Genís la xifra va ser més baixa, del 40%. En canvi, al CAP Mútua, la cobertura va ser del 52%, però entre els pacients de més de 65 anys.
Pel que fa a la població de risc més jove l’índex de vacunació és escàs, al voltant d’un 10%.
El 64% de les defuncions relacionades amb la grip van ser de persones no vacunades
La grip és una malaltia respiratòria vírica de fàcil transmissió caracteritzada per febre elevada (més de 38,5oC), tos, mal de cap i malestar general. Les persones sanes se’n recuperen normalment en una o dues setmanes gràcies a una bona hidratació, repòs i el tractament dels símptomes amb analgèsics i antitèrmics. La malaltia, però, pot ocasionar complicacions i, fins i tot, la mort, en persones d’edat avançada o que pateixen determinades patologies cròniques.

Durant el període 2018-2019, es van registrar a Catalunya 1445 defuncions relacionades amb la grip, xifra que representa una letalitat del 12,7%. El 95% presentaven un o més factors de risc coneguts, a excepció de l’edat avançada. El 64,3% no estaven vacunades.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública