Emergència social
Editorial | 31 d'octubre de 2019

REDACCIÓ
Aquest dijous arriba al Ple una moció, impulsada per l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), que posa sobre la taula una necessitat que ara mateix no s’està cobrint des de les administracions: les urgències socials.

Quan pensem en situacions d’urgència, sovint ens ve al cap tota mena de contratemps relacionats amb la salut o amb la seguretat. Però arran de la crisi econòmica dels darrers anys, moltes persones s’han vist abocades a situacions d’urgència social. I aquestes, com totes les urgències, no sempre succeeixen durant l’horari ‘d’oficina’, mentre els Serveis Socials estan en funcionament. Davant d’aquestes situacions, les persones, que es troben en situacions límit, necessiten el suport i l’acompanyament d’un agent social per tal que entrin immediatament en el circuit d’ajuts. Es tracta de donar una atenció immediata en casos de desnonaments, violència masclista, persones sense sostre o famílies als qui els hi han tallat els subministraments bàsics. Ara per ara, algunes d’aquestes persones són ateses a Barcelona, sense que existeixi cap obligació per part de l’Ajuntament de Barcelona d’atendre-les.

Tenint en compte els grans superàvits que ha tingut l’Ajuntament de Rubí en els darrers anys, sembla una bona forma d’invertir els recursos públics.

Les situacions d’emergència social encara estan lluny de remetre, precisament fa uns dies la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) presentava la seva nova campanya i alertava del gran nombre de persones que estan sent desnonades de casa seva perquè no poden pagar el lloguer. La lluita d’aquestes entitats ha fet avançar les polítiques en habitatge els darrers anys, però aquestes encara són insuficients i escasses, perquè les administracions continuen a remolc de les necessitats socials. I Rubí no és una excepció.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Tornen els Tres Tombs, una de les festes més antigues de Rubí
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El Casal de la Gent Gran de Rubí es converteix en un Casal Cívic obert a tothom
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
L’AUP vol reclamar a la Generalitat més places públiques de residència i centres de dia