Les agents pel civisme també estaran presents a les urbanitzacions
Actualitat | 4 de novembre de 2019

REDACCIÓ
Rubí ja compta amb una nova fornada d’agents pel civisme formada per quatre dones. Fa tres setmanes que el nou equip ja passeja pels carrers de la ciutat amb l’objectiu de fomentar el civisme i el bon ús de l’espai públic. Una de les novetats d’aquesta edició és que les agents amplien el seu radi d’acció amb visites regulars a les urbanitzacions i que mantenen trobades amb les associacions veïnals, amb l’objectiu de millorar el contacte amb veïns i veïnes i un millor coneixement de les seves problemàtiques i necessitats.

Les funcions d’aquest equip són informar i sensibilitzar dels beneficis del comportament cívic, atendre queixes, preguntes i suggeriments, detectar conductes incíviques i derivar als serveis municipals corresponents situacions que superin el seu àmbit.

Per dur a terme aquestes responsabilitats, les agents pel civisme reben formació en mediació, parcs i jardins, tinença d’animals, salut pública, medi ambient i seguretat, ja que aquestes són les principals qüestions a les quals hauran de donar resposta.

L’horari de servei de les agents és de dilluns a dissabtes de 9 a 13 hores i dimarts i dijous, també de 15.30 a 19 hores.

L’equip està format per quatre dones rubinenques contractades a través d’un pla d’ocupació, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. És una acció pensada per a dones en situació d’atur de llarga durada i dificultats per accedir de nou al mercat laboral. El contracte és per a tres mesos de durada, amb la possibilitat d’allargar-lo tres mesos més.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha destacat el paper de les agents pel civisme i com aquesta figura ja ocupa un paper destacat en els serveis municipals. “Creiem que aquesta figura hauria de ser una part estable de la plantilla municipal, perquè vetllen per la cura de l’espai públic i això és fonamental. Per això la nostra intenció és treballar durant aquest mandat perquè la plantilla municipal incorpori aquest servei”, ha apuntat Martínez.
Les agents cíviques, amb les autoritats locals. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
L’Ajuntament reparteix 3.000 clakis a les escoles per promocionar la recollida de l’oli de cuina usat
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional