La Taula d’urbanitzacions de Rubí, que inclou una dotzena d’entitats veïnals, es posa en marxa
Actualitat | 4 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La Taula d’urbanitzacions de Rubí, un nou espai de participació que reuneix entitats veïnals d’aquesta zona de la ciutat, tècnics municipals i representants polítics, ja s’ha constituït. Una dotzena d’entitats han assistit a la primera trobada d’aquest nou òrgan, que dona compliment a una moció aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament i que es reunirà cada dos mesos.

La sessió constitutiva va ser presidida per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va ressaltar la utilitat de la taula: “Des del govern municipal volem atendre les demandes comunes de les urbanitzacions i aquest és un espai periòdic que ens ajudarà a fer-ho de manera més efectiva”.

Durant la trobada, es van abordar qüestions que preocupen el conjunt de les urbanitzacions de la ciutat, com ara la neteja de torrents. Sobre aquest tema, l’Ajuntament ha informat que ja s’hi fan actuacions periòdiques, però que es revisaran aquells punts indicats pel veïnat per programar-hi les properes tasques de neteja.

Un altre dels temes que va despertar l’interès dels residents de les urbanitzacions són les bonificacions del 95% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) en aquells treballs executats com a conseqüència dels aiguats de juliol i novembre de 2018. Aquesta mesura, que dona resposta a les demandes del propi veïnat, s’inclou a la proposta d’ordenances fiscals aprovada pel Ple de forma provisional.

La sessió també va servir per informar els representants de les urbanitzacions de les obres del pont del carrer Sant Joan, que arrencaran aquest mes de novembre i que tindran una durada aproximada de sis mesos.

A la ciutat hi ha un total de 13 urbanitzacions, amb una extensió en conjunt que gairebé duplica la del nucli urbà central i els polígons.

La primera trobada de la Taula d’urbanitzacions va comptar amb la participació de les entitats de propietaris de Sant Muç, Can Serrallac, Can Solà, Els Avets, Castellnou - sector B, Castellnou - sector D, Can Barceló, Can Serrafossà i les tres associacions de Can Ximelis, així com veïns de Can Carreras i Can Balasch.
La Taula d'urbanitzacions es va constituir a la Sala de Plens. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou