Els abocaments de residus a llocs no permesos costen més de 400.000 euros a la ciutat
Actualitat | 4 de novembre de 2019

REDACCIÓ
El servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i la ciutadania rubinenca detecten constantment abocaments incontrolats de residus al medi natural i al voltant dels contenidors, tant a les urbanitzacions com al nucli urbà. Una mala pràctica que va costar a les arques municipals 413.767,02 euros l’any 2018, que es van haver de destinar a retirar i tractar aquests residus abocats en llocs no permesos.

Durant aquest 2019, s’han impulsat una vintena d’expedients sancionadors per abocaments de residus al medi natural o a altres espais no autoritzats. Des del consistori es reconeix que resulta complicat poder sancionar l’infractor perquè cal enxampar la persona en el moment que comet la infracció, que hi hagi un testimoni que ho pugui denunciar o bé obtenir una prova de l’autor de l’abocament.

Només a les urbanitzacions anualment es recullen una mitjana de 765.000 kg de residus abandonats en espais no permesos. El cost que l’Ajuntament ha de destinar a la neteja del medi natural ascendeix a uns 100.000 euros l’any.

A banda de l’import econòmic, aquestes males pràctiques suposen un elevat impacte ambiental. Per tot això, l’Ajuntament ha fet una crida al civisme per evitar els abocaments il·legals de residus sigui al medi natural o a l’entorn dels contenidors.

En aquest sentit, recorda que a les diferents bateries de contenidors s’hi poden trobar contenidors per a residus orgànics, per a paper i cartró, pel vidre, pels envasos i per la resta. Els residus especials es poden portar a la deixalleria municipal, al Mercat hi ha una minideixalleria i la deixalleria mòbil compta amb 75 punts de parada per tota la ciutat.

També existeix el recurs gratuït del Telèfon Verd (900 130 130) que recull restes de poda i mobles o trastos vells a domicili, concertant el dia i l’hora de recollida.
El consistori posa a disposició dels ciutadans un telèfon per tal de passar a recollir mobles i trastos vells. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
L’Ajuntament reparteix 3.000 clakis a les escoles per promocionar la recollida de l’oli de cuina usat
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional